Kinderen lopen rond met schepnetje in een riviertje langs een camping in het Franse Villeneuve-de-Berg (Ardeche). Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Kinderen lopen rond met schepnetje in een riviertje langs een camping in het Franse Villeneuve-de-Berg (Ardeche). Foto ter illustratie. © anp

Frankrijk rekent deze zomer niet meer op buitenlandse vakantiegangers

De Franse regering rekent erop dat de Fransen deze zomer massaal in eigen land op vakantie gaan en daarmee de toeristische sector een oppepper geven. De hoop dat buitenlandse toeristen dat zullen doen lijkt opgegeven.

27 reacties

  • Jozef Vermeiren

    4 jaar geleden
    Frankrijk en Spanje zullen wachten tot begin september, minder volk want daar gaan de scholen terug open en hier ook natuurlijk!
  • Petra van D'huynslager

    4 jaar geleden
    Misschien geen slecht idee om de grenzen gesloten te houden maar zijn ook mensen die in België wonen waar ouders in Frankrijk wonen en al weken elkaar niet zien , misschien voor heb uitzondering maken
  • Sabine Van Hecke

    4 jaar geleden
    Wij zijn fervent reizigers, toch vind ik het niet kunnen dat de grenzen open gaan. Gebruik jullie gezond verstand, zodat er geen tweede lockdown komt. Ga op verkenning in eigen land, je zal verbaast zijn wat moois er te ontdekken is.
  • Willy Van de Camp

    4 jaar geleden
    Wij zijn camperaars, we komen minder in contact met anderen en reizen op ons zelf en dit is zelfs veiliger dan bus of vliegtuig! Toch mogen we niet weg! Begrijpen wie begrijpen kan, tweede verblijvers mogen binnenkort wel gaan van discriminatie gesproken!
  • Gert Veer

    4 jaar geleden
    Er zal maar eens ingebroken worden in je buitenlands huis, of stormschade. Ben benieuwd die me zou tegenhouden in zo'n geval.