Illustratiefoto.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiefoto. © BELGA

Alles over ons nieuw eetgedrag: wat eten we nu meer, wat eten we minder, van welke voeding hebben we straks te veel, en van wat te weinig?

We gaan minder naar de supermarkt. Normaal twee à drie keer per week. Nu nog één keer. Maar we kopen veel meer. Met een boodschappenlijstje voor de hele week in de hand, slepen we meer verse producten aan dan gewoonlijk. En dan trekken we onze keukens in. Schaarste is er niet. De wereldwijde voedselhandel houdt stand. Toch dreigt veel te veranderen, want er is te veel vlees om in te vriezen, en Franse vissers gooien nu al gevangen vis terug overboord. Waar dreigen we te veel van te hebben, en van wat te weinig?

7 reacties

  • Lydia Appelmans

    4 jaar geleden
    Tegenwoordig zijn er meer experten dan andere mensen
  • kapitein zeppos

    4 jaar geleden
    Dat moet iedereen voor zichzelf uitmaken ! En overdaad schaadt de gezondheid altijd !
  • etienne bies

    4 jaar geleden
    Alcohol +20% valt nogal mee gezien de horeca gesloten is.
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Ik heb alles in huis en winkel slechts drie keer per maand. Dat is een grote besparing in tijd en verplaatsingen. Winkels die elke dag met een speciale promotie uitpakken... daar laat ik me niet aan vangen. :-)
  • Paul van de velde

    4 jaar geleden
    Verspilling in naam van de steeds verplicht stijgende economie. Het gevolg is dat er drie keer meer voedsel geteeld wordt dan er gegeten wordt. Overvloed is het modewoord van de financiële wereld, want zonder die verspilling werken de financiële markten niet volgens een vooraf bepaald stramien. De kleintjes moeten nog steeds de groten voeden, ook met geld.