© Patrick Hattori

Politie Mechelen-Willebroek vat internationale dievenbende bij de lurven

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft dankzij één nummerplaat een internationale dievenbende weten te ontmaskeren. Negen Nederlanders werden gearresteerd en een groot aantal auto-onderdelen, heel wat cash geld, gsm’s en twee luxevoertuigen werden in beslag genomen.

mtm

De recherche van de politie Mechelen-Willebroek startte eerder dit jaar een onderzoek naar aanleiding van een aantal gelijkaardige inbraken in voertuigen in Willebroek in de nacht van 5 op 6 juni. Bij die diefstallen werden telkens de ingebouwde console met gps/radio en ook het stuur geviseerd. Vrij snel bleek dat er ook elders in het land gelijkaardige feiten gepleegd werden.

Bij de feiten in Willebroek werd echter een voertuig met Nederlandse nummerplaten opgemerkt. Bij nazicht van de ANPR-camera’s in het Mechelse, maar ook in andere delen van het land, werd duidelijk dat het voertuig ook opdook bij de andere soortgelijke auto-inbraken én bij diefstallen uit tuinhuizen en garages.

Minstens 100 feiten

Er werd een gerechtelijk onderzoek gevorderd en de link met Nederland werd verder nagegaan. Zo wisten de Nederlandse politiediensten aan te geven dat de eigenaar van het voertuig lid was van een bende die ook in Nederland bekend stond voor inbraken.

Ondertussen boekte ook het onderzoek in ons land vooruitgang. Zo kon de dadergroep gelinkt worden aan minstens 100 feiten verspreid over het hele Vlaamse grondgebied, onder meer in de regio’s Vlaamse rand, Antwerpen, Mechelen, Wetteren, Assenede... De bende ging soms meerdere keren per dag - in verschillende ploegen - op pad om op meerdere plaatsen tegelijk toe te slaan.

Begin december werden meerdere huiszoekingen verricht in het onderzoek: die dag werden negen verdachten - allemaal Nederlanders - opgepakt. Acht ervan worden binnenkort aan ons land uitgeleverd. Twee verdachten blijven echter op de vlucht en werden internationaal geseind.

Luxevoertuigen

Bij de huiszoekingen werden volgende zaken in beslag genomen: twee zeecontainers met gestolen auto-onderdelen, een gestolen ‘omgekatte’ auto, 15.000 euro cash, twee luxevoertuigen met een aankoopwaarde van 85.000 euro per voertuig, luxeartikelen (onder andere horloges van het merk Breitling), een geldtelmachine en tientallen gsm’s.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER