© BELGA

Voorzitter Bart Verhaeghe kijkt na nieuwe titel met Club Brugge alweer vooruit: “We gaan de kern nog versterken”

Club Brugge heeft zondagnamiddag zijn zestiende titel in de Belgische hoogste klasse gevierd tijdens een heuse kampioenenshow. Wegens de coronacrisis werd het een ietwat atypisch en origineel feest, dat de Club-fans online konden volgen. Voorzitter Bart Verhaeghe was duidelijk fier op de 16de landstitel van de club, maar keek alweer ambitieus vooruit.

Michiel Verheirstraeten

Het heeft nog even geduurd en Club Brugge heeft er achter de schermen nog hard voor mogen strijden, maar Bart Verhaeghe ging niet dieper in op die turbulente onderhandelingen in de Pro League.

“Ik kijk altijd naar het sportieve en dan moet je vaststellen dat we de oververdiende kampioen zijn na zo’n dominant seizoen”, aldus Bart Verhaeghe. “We hadden die titel liefst op een andere manier afgedwongen en waren daar ook klaar voor.”

Club maakt dit seizoen nog kans op de dubbel, want het plaatste zich voor de finale van de Beker van België tegen Antwerp. De Pro League hoopt de clash, indien mogelijk, te laten plaatsvinden op 1 of 2 augustus. “Ik ben tevreden dat het voorzien is de finale nog af te werken”, aldus de voorzitter. “Ik voel bij spelers en staf een erg grote honger naar de dubbel.”

“Hoogtepunt tegen Real Madrid”

“Mijn hoogtepunt was toch die Champions League-wedstrijd op Real Madrid, toen we aan de rust 0-2 voorstonden en hun voorzitter me zei dat we een verdomd goede ploeg hadden. Het werd dan wel 2-2 en we hadden nog en derde keer kunnen scoren en dan waren we wellicht doorgestoten, maar als je dat hoort ben je wel fier.”

Club kon zich vorige zomer via de verraderlijke voorrondes, na zeges tegen Dinamo Kiev en LASK Linz, plaatsen voor de poules van de Champions League. Blauw-zwart eindigde vervolgens knap derde in de loodzware poule met Paris Saint-Germain, Real Madrid en Galatasaray.

“Kern versterken met enkele gerichte aankopen”

Maar zal Club Brugge deze ploeg wel bij elkaar kunnen houden? “We zullen ons moeten aanpassen aan de rare omstandigheden: de transfermercato zal langer duren tot 15 oktober. Maar onze ambitie is niet minder, we willen opnieuw op drie fronten strijden. Opnieuw kampioen worden, ver geraken in de beker en goed presteren in de Champions League-campagne. We hebben een goede kern maar gaan die proberen hier en daar nog te versterken, met enkele gerichte aankopen. Daar hebben we ervaring in, de supporters kunnen ons vertrouwen dat de kern nog sterker zal worden.”

Aan de uitgaande kant worden vooral Dennis en Diattta genoemd, toch twee sterkhouders die niet makkelijk te vervangen zijn? “Juist, maar dat werd in het verleden ook gezegd over jongens als Izquierdeo. Geloof ons, onze scoutingsmachine is beter dan ooit en we zullen met een sterk elftal aan de start staan van het nieuwe seizoen”, besloot een strijdvaardige Verhaeghe.

Vormer, Vanaken en Mignolet noemen titel “oververdiend”

Sterkhouders Ruud Vormer, Hans Vanaken en Simon Mignolet bilkten nadien in een interview meer dan tevreden terug op het sterke seizoen van blauw-zwart.

Voor Vormer is het, net als voor Vanaken, de derde Belgische titel in vijf jaar. “Mij hoor je dus niet klagen”, aldus de Nederlander. “Natuurlijk hadden we liever op het veld gevierd, want ik ben er zeker van dat we na de play-offs kampioen waren gespeeld. We wonnen 28 van de 29 competitiewedstrijden, hoe vaak lukt dat? We woeten hier dus echt van genieten.”

Dat vindt ook Hans Vanaken, die begin dit jaar zijn tweede Gouden Schoen op rij won. “We moesten lang wachten op de verlossing, maar ik ben blij dat we nu officieel kampioen zijn. We pakken de titel verdiend. We hadden de klus liever op het veld geklaard, maar aan de coronacrisis is niets te doen. Toch is dit een mooi moment voor mij.”

Simon Mignolet, die Liverpool vorige zomer ruilde voor Club, ontpopte zich in West-Vlaanderen meteen tot cruciale pion in doel. “Dit is voor mij nog maar de eerste kampioenentitel in een hoogste afdeling, ik ben dus heel fier”, vertelde de Limburger. “Hopelijk komen er in de toekomst nog meer prijzen bij. Dit seizoen wil ik nog de Beker van België winnen en ook volgend jaar moeten we weer op drie fronten strijden.”

De Algemene Vergadering van de Pro League riep Club Brugge vorige vrijdag uit tot Belgisch kampioen van het seizoen 2019-2020. Wegens de coronacrisis werd de competitie in de Jupiler Pro League immers een speeldag voor het einde van de reguliere fase definitief stopgezet, en er volgden ook geen play-offs. Blauw-zwart stond op het moment waarop corona toesloeg ruim aan kop, met vijftien punten meer dan eerste achtervolger AA Gent. Club maakt dit seizoen nog kans op de dubbel, want het plaatste zich voor de finale van de Beker van België tegen Antwerp. De Pro League hoopt de clash, indien mogelijk, te laten plaatsvinden op 1 of 2 augustus.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer