Sommige jongeren moeten hun ouders zelfs financieel ondersteunen.
Volledig scherm
Sommige jongeren moeten hun ouders zelfs financieel ondersteunen. © Shutterstock

Febelfin: “Bijna helft Belgische jongeren heeft financiële problemen door coronacrisis”

GeldZowat 45 procent van de Belgische jongeren heeft financiële problemen door de coronacrisis. Bij 13 procent zijn dat zelfs zware financiële problemen. Dat meldt bankenfederatie Febelfin op basis van een onderzoek bij een duizendtal jongeren tussen 16 en 30 jaar.

26 reacties

  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    De mensen die mogen doorwerken, de ambtenaren en al wie uitsluitend leeft van een uitkering heeft geen last. De rest van de mensen wel en dat zijn niet alleen jongeren. Het is juist dat je met de jaren een reserve kan opbouwen, maar ook hier hoor ik problemen, doordat er geen opbrengst is: geen intresten, regering die dividenden verbiedt en geen verhuur tweede verblijf. Mensen met klein pensioen moten dus noodgewongen spaargeld opeten.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Kevin Vermeir sorry je gaat niet graag lezen ,maar had je wat rondgekeken had het ook met minder dan 1100€ gekund en zeker voor oud huisje.Voorts stel ik mij de vraag 2400€ voor gas en stroom ,vermoed dat je stookt met de deur open en overal dag en nacht licht aan,idem internet,kan je ook voor 1/3 de v d prijs en lenen voor verbouwing,had beter verbouwd zoals geld binnen kwam en zeker niet lenen
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Kevin Vermeir, mijn dochter, alleenstaande, verpleegkundige, betaalt een lening 1100 euro van een volledig gerenoveerd huisje een halfopenbebouwing in een sociale woonwijk, kan nog gemiddeld 600 euro per maand sparen. Ze had wel een flink spaarpotje vanaf haar vijftiende vakantiewerk gedaan en altijd het geld op de spaarrekening gezet en dan nog voor 3000 euro opgelicht door ACW arcospaarrekening. Ze gaat nooit op reis maar heeft wel een druk sociaal leven in de buurt.
  • Tim Peeters

    4 jaar geleden
    Als de jongeren boven hun stand leven hebben ze dit geleerd van hun ouders .ik ben compleet anders opgevoed en leef dus net als mijn ouders niet boven mijn stand.
  • Robert DE REU

    4 jaar geleden
    Eerlijk verschiet ik daar niet van, als ik zie hoe veel jongeren leven is dit goed begrijpbaar, en de ouders kunnen heus ook niet altijd bijspringen, ook al heb je een spaarcentje, want je ziet het einde van je vingers maar niet van je leven en weet niet wat je nog te wachten staat ( rusthuis bv, wie heeft genoeg pensioen om dat te betalen dus ).