Koningspaar bezoekt KMSK op dag van heropening

Koning Filip en koningin Mathilde hebben dinsdagochtend het Oldmastersmuseum van het KMSK in Brussel bezocht. Het is de eerste dag sinds de start van de coronacrisis dat er weer bezoekers toegelaten zijn. Bekijk het bezoek van het koningspaar in de video hierboven.

al

Correctie: in een eerdere versie van de video stond dat het Oldmastersmuseum het enige koninklijke museum is dat de deuren al geopend heeft. Dat klopt niet, ook het AfricaMuseum en het Museum voor Natuurwetenschappen zijn al geopend en zijn even veilig voor bezoek.

‘Deze heropening voelt als een feestje’

thumbnail: null
thumbnail: null

Diva, het Antwerpse museum voor diamant, juwelen en zilver in de Suikerrui, ging gisteren voor het eerst sinds de lockdown weer open. Met het Maagdenhuis is het de eerste ‘instelling’ die opent. De andere Antwerpse musea volgen vandaag. ‘Dat we weer open mogen, is een feestje op zich’, zegt Suzanne de Lange van Diva. Dat vonden de eerste bezoekers ook.

Reserveren bij Smak moet telefonisch

Online een bezoek vastleggen: het kan nog niet in de Gentse stedelijke musea. De lancering van een nieuw ticketingsysteem heeft achterstand opgelopen.