De vliegtuigen van Brussels Airlines op Brussels Airport.
Volledig scherm
De vliegtuigen van Brussels Airlines op Brussels Airport. © Photo News

Piloten Brussels Airlines willen 45 procent van hun loon inleveren om ontslagen te vermijden

In een poging naakte ontslagen zoveel mogelijk te vermijden bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines, stellen de piloten voor om de komende twee jaar minder te gaan vliegen. Dat schrijven ze in een open brief. In een reactie zegt Brussels Airlines evenwel dat het streeft naar structurele oplossingen, “niet naar tijdelijke”. Maandag zitten de verschillende partijen samen, meldt de vakbond CNE.

32 reacties

  • Harry Herkes

    4 jaar geleden
    Ik begrijp de negatieve kritieken hier echt niet ! Chapeau voor de solidariteit van de piloten ! Geachte heer Geert Felix... ‘vrijwillig’ 45% werk afstaan aan je collega’s opdat zij ook aan het werk kunnen blijven is een erg nobel gebaar om er samen de schouders onder te zetten. Natuurlijk is dit wel 45% van je eigen loon inleveren. De zure reacties zijn hier echt wel ongepast ! Hopelijk mag het een signaal zijn voor de hele maatschappij tot een meer solidaire samenleving...
  • Pierre Vaneylen

    4 jaar geleden
    Nobele actie, maak me de bedenking met hun loon in't verleden.
  • Geert Felix

    4 jaar geleden
    Vrijwillig part-time gaan werken is niet hetzelfde als vrijwillig loon inleveren. Ze verdienen per uur of dag nog steeds hetzelfde.
  • Jos Verhaeg

    4 jaar geleden
    CHAPEAU voor de piloten dit dit voorgesteld hebben. Proficiat. Zij staan tenminste met hun twee voeten op de grond wat niet van de vakbonden kan gezegd worden. Vakbonden staan achter het voorstel zeggen...waarom konden zij zelf niet met dit voorstel komen. Ik vermoed te weinig "intelligentie" bij de vakbonden.
  • Geert Felix

    4 jaar geleden
    Hmm... dus vrijwillig deeltijds gaan werken aan hetzelfde loon (per uur) is dus gelijk aan loon inleveren.