Kraanwater.
Volledig scherm
Kraanwater. © Shutterstock

Johan Danen: “In Vlaanderen gaat 17 procent van het drinkwater verloren”

In Vlaanderen gaat ongeveer 17 procent van het drinkwater "verloren", of zowat 197 miljoen liter per dag. Dat meldt Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Danen (Groen) zaterdagavond op basis van het VMM-rapport Drinkwaterbalans voor Vlaanderen 2018.

36 reacties

  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Dit zou eens snel opgelost zijn. Drinkwater enkel op bepaalde uren. Tijdens de dagen is iedereen aan het werken 's morgens van 6 tot 8, 's middags van 11 tot 13, en 's avonds van 17:30 19:30. en enkel die nachttarief heeft van 23 to 0100 uur. Een goed huishouden heeft ook zo'n plannen. alleen de grootverbruikers worden dan aangepakt.
  • Jean-Pierre Vercruysse

    4 jaar geleden
    Ik gebruik het water voor keuken, vaatwasser en bad. Voor andere zaken zoals sproeien, auto wassen of andere zaken buiten, enkel met het water van de regenwaterput
  • josep duhamel

    4 jaar geleden
    hoeveel ministers zijn bevoegd voor het waterbeleid. 9 stuks voor mondmaskers?? hoeveel zijn het er deze keer?
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    raf peeters, de Belg is verslaafd gemaakt aan welbevinden. Regent het een dag, dan willen ze op vakantie, één dag zon dan willen ze een zwembad. Hebben ze een mindere dag dan is er een zieleknijper of een pilletje. Veel Belgen leiden aan een luxe probleem en kunnen niet meer tevreden zijn met een goede gezondheid een job en genieten van de dagdagelijkse dingen. Het is te laat, mensen willen zonder veel inspanning een luxeleven en sluwe populistische partijen spelen daar handig op in.
  • Patrick Rasschaert

    4 jaar geleden
    En dan wordt verboden om 2 emmers water te nemen om je auto te wassen. Begrijpe wie kan
  1. Vlaamse regering herstelt toegang oldtimers in lage-emissiezones

    Vlaamse regering herstelt toegang oldtimers in la­ge-emissiezo­nes

    De Vlaamse regering herstelt de toegang van oldtimers in lage-emissiezones (LEZ). Nadat de Raad van State de oorspronkelijke uitzonderingsregeling voor oldtimers had vernietigd, zou de toegang voor oldtimers binnenkort terugvallen op een regeling waarmee ze slechts 12 keer per jaar met een betalende dagpas binnen de LEZ in Gent of Antwerpen zouden mogen rijden. Op voorstel van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft de Vlaamse regering nu een besluit goedgekeurd waarin de Brusselse regeling wordt overgenomen en waarbij de lokale besturen individuele vrijstellingen kunnen verlenen.
  2. “Gekookt zijn ze vaak echt niet lekker”: Pascale Naessens verklapt hoe je groenten wél smakelijk op je bord krijgt
    HLN Shop

    “Gekookt zijn ze vaak echt niet lekker”: Pascale Naessens verklapt hoe je groenten wél smakelijk op je bord krijgt

    Kookboekenauteur en keramiste Pascale Naessens (54) houdt van creëren. In plaats van vroeger werk heruit te geven, verschijnt nu haar eerste compilatie met de beste groenterecepten. Het eerste in een serie van vijf themaboeken waarvan het volgende helemaal rond desserts zal draaien. HLN Shop zette zich rond de tafel met de chef voor een gesprek: “Ik wil dat mensen plezier vinden in het bereiden van groenten, dat het leuk en lekker is.”