Lieven Annemans: “Het zorgpersoneel verdient zeker een beter loon, maar met alleen wat meer geld geven is de kous niet af.”
Volledig scherm
PREMIUM
Lieven Annemans: “Het zorgpersoneel verdient zeker een beter loon, maar met alleen wat meer geld geven is de kous niet af.” © Wouter Van Vooren

Lieven Annemans over de ramp ná de ramp: “Ons geestelijk welzijn moet nu dé prioriteit worden”

Nu de coronacurve steeds vlakker wordt, lijkt het ergste leed geleden. Maar is dat wel zo? Lieven Annemans trekt lessen uit de crisis en waarschuwt in De Morgen tegelijk voor de ramp ná de ramp: “Ons geestelijk welzijn moet nu dé prioriteit worden.”

10 reacties

  • verte dantez

    4 jaar geleden
    We hebben nooit zoveel professors,experts en nog een mooie Superregering gehad.Maar ik zie geen echte resultaten,hoe zit het media?Sla de nagel op de kop.Maarja bijt niet in de hand van degene die je voed.
  • Annie Vancauteren

    4 jaar geleden
    Dan moeten de ‘terreur experts’ zwijgen. Ze zagen constant paniek. Ik zie kinderen van onder de 10 jaar die een boog maken rond mensen. Met Dank aan alle specialisten
  • Stefaan Vanwijnsberghe

    4 jaar geleden
    Die moet ook kunnen aantonen dat zijn leerstoel aan de universiteit verantwoord is. Hij was er ook bij om bij het begin van de crisis te zeggen dat men moest kiezen tussen het leven van ouderen of jongeren. Vond dat een heel normale zaak. Eigenlijk vind ik het allemaal goed nu : geen stress, geen viezigheid in de lucht, en ja ik ben graag alleen, moet ik mij daar nu schuldig voor voelen en een psycholoog raadplegen? Accepteer nu gewoon dat het het dit jaar en volgend jaar eens anders zal zijn.
  • Rayan El Arami

    4 jaar geleden
    Wie tevreden is met wat hij/zij heeft, geen behoefte voelt om andere altijd te overtroeven en geleerd heeft om al eens een neen te accepteren en dat je niet altijd je verwende zinnetje kan hebben, die heeft geen problemen met zijn/ haar geestelijk welzijn in deze tijden.
  • Chris Hom

    4 jaar geleden
    Nu we in onze bubbel moeten blijven, vind ik het dagelijkse leven wel rustiger. Ik mis bepaalde mensen wel maar de hele meute en het rush-rush gevoel niet. En de verplichte sociale distantie op cafés en restaurants zal me minder als een opeengehoopt sardientje laten voelen.