Meer dan honderd bomen beschadigd met kettingzaag in domein De Liereman

© Politie Regio Turnhout

In het domein De Liereman in Oud-Turnhout, een van de oudste natuurgebieden van ons land, hebben vandalen minstens 113 eikenbomen en 4 beukenbomen beschadigd. Dat meldt de lokale politie van de regio Turnhout, die een onderzoek is gestart en een oproep tot getuigen doet.

(hrt)

De feiten vonden allicht plaats in de nacht van zaterdag op zondag, in de buurt van het bezoekerscentrum van het domein.

De vandalen sloegen vermoedelijk toe met een kettingzaag en beschadigden de bomen op zo’n manier dat ze het allicht niet zullen overleven. De politie schat de schade op tienduizenden euro’s. Wie iets heeft gezien of meent te weten wie de daders zijn, kan bellen naar het nummer 0800 25 101 of een mailtje sturen naar opsporingen@politieregioturnhout.be.

De Liereman werd onlangs ook al getroffen door een grote brand, die zowat 30 hectare veengebied in de as legde. Kwaad opzet werd ook toen niet uitgesloten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.