De tweejarige peuter Liam Vanden Branden verdween op 3 mei 1996 aan het Zennegat in Mechelen. De politie verspreidde in 2009 een verouderingsillustratie van Liam als tiener.
Volledig scherm
De tweejarige peuter Liam Vanden Branden verdween op 3 mei 1996 aan het Zennegat in Mechelen. De politie verspreidde in 2009 een verouderingsillustratie van Liam als tiener. © RV

Peuter Liam al 24 jaar vermist, maar nu gaat zijn DNA-profiel in databank: “Zeg nooit ‘nooit’”

Op de Internationale Dag van de Vermiste Kinderen vraagt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen vandaag even stil te staan bij langlopende dossiers als de tweejarige Liam Vanden Branden, de enige verdwijning van een jong kind die nooit is opgelost geraakt sinds de oprichting van de cel. “We proberen Liams DNA-profiel onder te brengen in de DNA-databank voor vermiste personen, verklaarde Remue op Radio 1.

8 reacties

  • robert henneman

    3 jaar geleden
    bedankt en respect mr Alain Remue
  • Peter Janssen

    4 jaar geleden
    Prima idee voor een databank met het DNA van vermiste personen en ook voor DNA van criminelen maar laat de brave burger met rust, ons DNA hebben ze nergens voor nodig en machtsmisbruik loert om de hoek.
  • marie oostens

    4 jaar geleden
    Waarom duurt het zolang alvorens DNA in die databank wordt gestopt?
  • Geens Rik

    4 jaar geleden
    Om DNA in een databank te krijgen hebben ze in Belgie dus meer dan 24 jaar nodig.
  • chris vangiesbergen

    4 jaar geleden
    Dit had men al jaren geleden kunnen doen . Maar of het resultaat gaat geven weet ik niet maar hoop het voor de ouders want die onzekerheid moet ondragelijk zijn .