De gouverneur van Californië Gavin Newsom (Democraat) riep de inwoners op om hun stem vooral per post uit te brengen.
Volledig scherm
De gouverneur van Californië Gavin Newsom (Democraat) riep de inwoners op om hun stem vooral per post uit te brengen. © REUTERS

Verkiezingen VS: Republikeinen beginnen rechtszaak tegen Californië

De Republikeinen dagen de staat Californië voor de rechter om te voorkomen dat inwoners hun stem via de post uitbrengen. Dat meldt CNN. De rechtszaak is aangespannen nadat gouverneur Gavin Newsom, een Democraat, deze maand aankondigde kiezers aan te moedigen om vanwege het coronavirus vooral per post te stemmen.

3 reacties

  • Guido Pintens

    4 jaar geleden
    dan moeten de Republikeinen ook maar een rechtszaak aanspannen, of beter de wet laten aanpassen, zodat Amerikanen die in het buitenland werken óók niet per brief mogen stemmen. Het is hier een regelrechte aanslag op 'het recht op stemmen', en dat is minstens zo belangrijk als hun recht op wapenbezit/dracht ... zelfs in het openbaar, maar daar zullen ze zeker weten géén rechtszaak van willen maken omdat die stemmen véél te belangrijk zijn. In CA gaat het hier om levens sparen, niks anders!
  • ivan de ridder

    4 jaar geleden
    Geschiedenis leert dat er weinig gevallen van fraude waren in de VS met 'vote by mail'. Trump himself heeft overigens in Florida per brief gestemd ... dit kon dan wel. Republikeinen willen blijkbaar liever dat men niet gaat stemmen. Maar mensen dwingen om in persoon te gaan stemmen in deze corona-tijden kan redelijk anders uitpakken dan ze anticiperen, cfr. Wisconsin.
  • Fred Fred

    4 jaar geleden
    Uiteraard. De Rep weten heel goed dat wanneer meer mensen de kans hebben om te stemmen, zij NOOIT meer verkiezingen winnen.