Christian Drosten
Volledig scherm
Christian Drosten © AFP

Kamers verluchten nog belangrijker dan handen wassen volgens Duitse topviroloog

Anderhalve meter afstand houden én de handen regelmatig wassen. Iedereen kent ze inmiddels wel: de basisregels tegen de verspreiding van het coronavirus. Alleen wordt een derde basisregel, namelijk het ventileren van afgesloten ruimtes, onvoldoende (of helemaal niet) benadrukt volgens de Duitse topviroloog Christian Drosten.

5 reacties

  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    goed idee om wat frisse lucht binnen te happen nadat je met het masker je eigen CO2 hebt ingeademd :-)
  • Katia Mistianes

    4 jaar geleden
    Ventileren: dat zal de belangrijkste maatregel geweest zijn, die men vergeten is in de WZC's: men deed er alle deuren en ramen potdicht, zwaaien moest van.achter het gesloten raam. Laat de natuurlijke wind waaien doorheen de woning: zuivere lucht van buiten, geen ingeblikte ventilatielucht of airco. Met klassieke rolluiken naar beneden (er komt genoeg licht door de gaatjes), kan de venster volledig openblijven 's zomers, als de zon bakt op het raam. Airco is duur, en niet nodig.
  • Jean Donny

    4 jaar geleden
    denk dat er een aantal eenvoudige regels kunnen gevonden worden om niet volledig onder lockdown te gaan, zoals de 80/20 regel er zeker ook een is. Onze experten zoeken het soms echt te ver en lopen achter de feiten aan, en dat kost veel levens en geld.
  • Jane Doe

    4 jaar geleden
    Ja maar een raampje of een deur openzetten dat mag niet met al die e-normen. Alles moet dicht.
  • Henri Troyat

    4 jaar geleden
    En ons maar jaren wijsmaken dat je heel goed moet isoleren! Ieder kind beseft toch dat goede ventilatie (niet die uit een bakje komt dat tegenwoordig verplicht is) essentieel is voor een goede gezondheid. Florence Nightingale wist het al.