Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V)
Volledig scherm
Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) © Photo News

Wouter Beke: "Twee weken thuisquarantaine is te lang, één week moet voldoende zijn"

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) vindt de periode van 14 dagen thuisquarantaine te lang. "Eén week zou voldoende moeten zijn. Na die week zou men opnieuw moeten testen, een periode van twee weken is volgens mij te lang.” Dat heeft Beke woensdag in het Vlaams Parlement gezegd. Beke heeft de kwestie woensdag aangekaart op een interministeriële conferentie en hoopt dat er snel kan beslist worden om de termijn terug te brengen naar één week.

22 reacties

  • Pat Debal

    4 jaar geleden
    Is twee weken thuisquarantaine te lang denk maar eens goed na wat de gevolgen kunnen zijn Beke en apropo en de verkiezingen die al een jaar zijn en nog geen regering hebben wat is dat dan onbekwame
  • Tom Der Kinderen

    4 jaar geleden
    Geef die jongen een snoepje en wat speelgoed dat hij de grote mensen met rust laat en niet teveel blablablabla zonder onderbouw verkoopt. Ik werk al gans de crisis door net zoals ervoor en dan komen clowns boven water die al maanden onzichtbaar en onvindbaar zijn die het weer eens gaan zeggen. Lol, slappe ventjes zonder inzicht en tekortschietend beleid en gedrag op alle gebied.
  • Wilfried Vanden Berg

    4 jaar geleden
    Hoe groter de knoeier , hoe vlugger minister . Beke is daar samen met De Block en Crevits het aller beste voorbeeld van .
  • Paul Boutsen

    4 jaar geleden
    Moet die man niet voor het strafhof van DenHaag zijn uitleg gaan doen hoe hij de woonzorgcentra heeft aangepakt?
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Waarom was er geen quarantaine voor de 5 vliegtuigen Belgische Marokkanen die onlangs zonder enige medische controle gerepatrieerd werden? Zelfs de social distancing werd niet gerespecteerd, en er was geen politiecontrole. Toen de beelden vanop Zaventem getoond werden, hebben we geen virologen of ministers gehoord, en mogelijks gebeurden er toen talloze nieuwe besmettingen. Dweilen met de kraan open. Typisch Belgisch. Twee maten en 4 gewichten!