Het Vlaams Parlement.
Volledig scherm
Het Vlaams Parlement. © BELGA

Vlaams Parlement kiest voor ad hoc commissie om coronabeleid door te lichten, niet voor onderzoekscommissie

Er komt in het Vlaams Parlement geen onderzoekscommissie naar de aanpak van de coronacrisis in de Vlaamse woonzorgcentra. Wél komt er een bredere ad hoc commissie die het Vlaamse coronabeleid tegen het licht moet houden en die voorstellen moet doen voor het post-coronatraject. Dat heeft het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement woensdag beslist. Oppositiepartij PVDA, die in een motie had aangedrongen op een onderzoekscommissie, reageert ontgoocheld. Oppositiepartij Vlaams Belang spreekt zelfs van een "doofpotoperatie".

14 reacties

  • jos duriau

    4 jaar geleden
    Niet meer normal , het Vlaams parlement beslist geen controle uit te voeren op hun doen en laten , ben geen VB fan maar hier heeft De Winter wel gelijk , dit is een doofpotoperatie om de nva fouten te verdoezelen.
  • jan boden

    4 jaar geleden
    Politici zijn voor alles bevoegd maar voor niks verantwoordelijk, altijd zo geweest.
  • Erik eric@arb.be

    4 jaar geleden
    Slowakije 28 doden bij ons 9350. Het weigeren van een onderzoekscommissie en het in een doofpot steken zoals Filip De Winter stelt is een slag in het gezicht van de nabestaanden. Wanneer verkiezingen ?
  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    En zo blijft het NVA schandalenpotje weer gesloten. Op 10 jaar tijd meer schandalen en fraude dan 100 jaar socialisten
  • Jurgen Latet

    4 jaar geleden
    Nu gaan er zeker partijtjes verdwijnen als de vlaam dit pikt ja dan doen ze maar maar dan moet je ook niet komen huilen dat ze corrupt zijn jullie laten het toe.