AFP
Volledig scherm
© AFP

Kinderen krijgen doorgaans op 9-jarige leeftijd eerste eigen smartphone

Kinderen krijgen gemiddeld op negenjarige leeftijd hun eerste eigen smartphone. Twee jaar geleden was dat nog rond de overstap naar het middelbaar op de leeftijd van twaalf jaar. Dat blijkt donderdag uit het Apestaartjarenonderzoek, een tweejaarlijkse bevraging door Mediaraven, Mediawijs en imec-mict van de Universiteit Gent.

4 reacties

  • van den eeden maria

    4 jaar geleden
    Dus ouders geld genoeg. Behalve als ze 2 maanden het met wat minder moeten doen. Ik kan zo nog een massa zaken opnoemen die ouders ofwel uitgeven aan hun kinderen of die de school inricht maar niet nodig zijn en extra kost opleveren. Idem de boeken die ze moeten kopen en waar ze een woordje invullen en het jaar uit boeken op het stort. Leerboeken werden vroeger van jaar tot jaar doorgegeven en men leerde fatsoenlijk schrijven en geen dure uitstappen of reizen.
  • frank willems

    4 jaar geleden
    Dit is natuurlijk omdat het bellen niks meer kost , maar wacht als er Europese taxen komen .
  • Fred Jansen

    4 jaar geleden
    Waarom niet een computer inbouwen in het kind, bv. al in de baarmoeder, zo kweekt men mensen die gemakkelijk op afstand te bedienen zijn, de mens als `hulpstuk` van de machine!
  • Pierre Vaneylen

    4 jaar geleden
    Vandaar dat ze op 15 jarige leeftijd denken de CEO te zijn van een multi-national en wij arbeiders in het buitenland moeten ronselen voor onze fruitpluk en de bouw.