Illustratiefoto.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiefoto. © Photo News

Aantal coronabesmettingen is voorbije 24 uur bijna verdubbeld: “Er worden nog altijd mensen ziek, er gaan nog altijd mensen dood”

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land is woensdag bijna verdubbeld. En elk uursterft er nog altijd meer dan één Belg aan het coronavirus. De dagcijfers van Sciensano tonen aan hoe broos de staart van de epidemie is. Sonja raakte tien dagen geleden besmet,en ook zij waarschuwt: “Ik ben het levende bewijs dat er ook vandaag nog altijd mensen ziekkunnen worden. Maar ik ben gestopt met aan mensen te vertellen dat ik corona heb omdat ik bang ben dat iedereen me zal mijden.”

35 reacties

  • Moehmena Rahous

    4 jaar geleden
    Beter voorkomen dan genezen: testen en isoleren zijn vijgen na Pasen. Besmetting voorkomt men door een mondmasker te dragen bij contact met anderen, tot de besmettingsgraad 0,zero is.
  • Nadine Abe

    4 jaar geleden
    Verplichten om mondmaskers te dragen ,
  • Tony Pauwels

    4 jaar geleden
    Het is mooi weer, er wordt versoepeld en de meeste niet erg grote nadenkers juichen dat het voorbij is. Ze staan ook weer te trappelen om - liefst uit het buitenland - een nieuwe lading virussen te gaan ophalen. Ik heb maar twee woorden: "Wacht maar!".
  • Kate Van hecke

    4 jaar geleden
    buitenhuis,verplichten tot mondmasker, altijd en overal, de enigste oplossing, is toch evident!!
  • Geert Landsman

    4 jaar geleden
    Ik blijf het zeggen, de besmetting is al veel langer geleden dan mensen denken. Het is geen paar dagen maar een paar maanden. De lockdown heeft gewerkt maar is te kort.