“Het belooft opnieuw een zeer lastige ochtendspits te worden”: na dodelijk ongeval alweer twee zware incidenten aan werf E17

In de staart van de file aan het ongeval op de E17 in Gentbrugge richting Kortrijk is vrijdagochtend omstreeks 06.40 uur een tweede ongeval gebeurd in Beervelde. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Daarbij zijn zeker twee vrachtwagens betrokken en is er sprake van gewonden. De hulpdiensten zijn ter plaatse. Door dat tweede ongeval is ook in Beervelde nog maar 1 rijstrook vrij op de snelweg. Eerder deze week was er ook al een dodelijk ongeval op die plaats.

Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag reed kort voor 03.00 uur een vrachtwagen met koeien in op de werfzone in Gentbrugge en kantelde. “De trucker nam niet de bocht naar de versmalde rijstroken, maar reed recht de werf in”, zegt Peter Bruyninckx va het Verkeerscentrum. Er is slechts één rijstrook open en het verkeer staat er omstreeks 06.45 uur muurvast, met al minstens vijf kilometer file. “Dat is, in deze coronatijden, enorm veel.” Het Vlaams Verkeerscentrum vraagt automobilisten om de E17 te vermijden en om te rijden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De vrachtwagen had 32 koeien aan boord, waarvan er een aantal overleden is bij het ongeval. De koeien worden momenteel overgeladen, maar het gaat om een complexe afhandeling, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Het verwacht dat de hinder nog zeer lang, wellicht nog uren, zal duren. “Het belooft een zeer lastige ochtendspits te worden”, zegt woordvoerder Peter Bruyninckx. “In dat tweede ongeval zijn zeker twee vrachtwagens betrokken. Eén chauffeur zit gekneld.”

(Lees verder onder de foto’s)

Eerder deze week gebeurde al een dodelijk ongeval op exact dezelfde plaats. De werken verrassen klaarblijkelijk heel wat bestuurders. “Het is inderdaad zo dat mensen moeten wennen aan zo’n nieuwe situatie”, zegt Bruyninckx nog. “Maar de werken en de verlaagde snelheid zijn héél duidelijk aangegeven.”

Wie van Hasselt naar Gent moet rijdt best om via Brussel, wie van Antwerpen naar de kust moet kiest best voor de E34.

bekijk ook

Eén dode en één zwaargewonde bij ongeval met vier vrachtwagens op E17

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen