Twee doden bij serie van zware ongevallen op de E17: autotransport in lichterlaaie

Bij een reeks ongevallen op de E17 zijn minstens twee dodelijke slachtoffers gevallen. Dat meldt de brandweer van Sint-Niklaas. In Haasdonk is een vrachtwagen met elektrische auto’s betrokken, de chauffeur kwam om het leven en het voertuig is aan het uitbranden. De brandweer is massaal aanwezig.

sgg

De brand in Haasdonk zou ontstaan zijn door een kop-staartaanrijding waarbij een vrachtwagen inreed op een autotransport. Dat transport zou elektrische auto’s vervoeren en die zijn erg moeilijk te blussen. De chauffeur van de vrachtwagen kwam daarbij om het leven, meldt de brandweer van Sint-Niklaas. Het vuur is overgeslagen op de berm, waardoor er veel rookontwikkeling is.

Het verkeer kan er maar moeilijk voorbij en wellicht zal de autosnelweg afgesloten moeten worden om alles veilig af te handelen.

Daarnaast gebeurde er vandaag nog twee andere ongevallen op de E17. In Kruibeke reed namiddag een vrachtwagen in op een file waardoor de er meerdere gewonden vielen. De bestuurder van de vrachtwagen zat gekneld en moest door de brandweer bevrijd worden.

Tweede dodelijk ongeval

Ter hoogte van de overgang Waasmunster Sint-Niklaas is later nog een bestelwagen op een vrachtwagen ingereden. Ook daar kwam de bestuurder om het leven. Alle verkeer staat stil, de snelweg is afgesloten.

Het Vlaams Verkeerscentrum kan voorlopig niet verklaren hoe het komt dat er op enkele uren tijd drie ongevallen gebeurden op de E17.

Ze vragen iedereen om de E17 voorlopig te vermijden van Gent naar Antwerpen. De wachttijden lopen daar op tot twee uur.

© Bert Foubert

© Bert Foubert

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER