Slachtoffer George Floyd en agent Derek Chauvin.
Volledig scherm
PREMIUM
Slachtoffer George Floyd en agent Derek Chauvin. © rv

Wie zijn slachtoffer George Floyd en agent Derek Chauvin? Ze werkten ooit allebei voor dezelfde nachtclub

In de Amerikaanse staat Minnesota wordt de nationale garde volledig gemobiliseerd, vanwege rellen en plunderingen na de dood van George Floyd. Die overleed nadat agent Derek Chauvin zijn knie bij Floyds arrestatie minutenlang in zijn nek zette. Wat weten we over deze mannen? Allebei werkten ze ooit voor dezelfde nachtclub: “Als er Afro-Amerikaanse klanten waren, dan gingen Chauvin en andere agenten anders te werk”.

21 reacties

  • Gerrit Mangé

    4 jaar geleden
    Waarom word deze beer van een man door 3 agenten in bedwang gehouden? We zien steeds maar een deel van het gebeuren. Heeft deze man zich verzet tegen zijn arrestatie hoe komt hij op de grond terecht? Ik kan mij niet inbeelden dat agenten een man die rustig en vrijwillig meekomt zomaar tegen de grond werken en met zo veel geweld in bedwang houden.
  • John Rogers

    4 jaar geleden
    Men moet hier inderdaad eerst al de feiten kennen, ook de voorafgaande.. Tevens moet het probleem racisme vanuit twee kanten worden bekeken, niet énkel vanuit één kant..
  • Leopold Vanhoof

    4 jaar geleden
    Wie van ons heeft er ooit in dezelfde omstandigheden gestaan, wat is er allemaal aan vooraf gegaan. Ik hoop dat het gerecht hier uitsluitsel brengt.
  • Erik Vervenne

    4 jaar geleden
    Knie in de nek plaatsen wordt bij ons ook gebruikt de tijd nodig om een verdachte te boeien. Daarna stopt het.
  • JOHAN Goossens

    4 jaar geleden
    weet men wat er allemaal gebeurd is voorafgaande zijn arrestatie ? eerst ALLE feiten en niet direkt veroordelen