Zalig zomerse zondag

© Photo News

Zondag blijft het droog met veel zon en enkele wolkenvelden. Dat meldt het KMI.

svg

De maxima liggen tussen 19 graden in de Hoge Ardennen en 24 graden in Vlaanderen. De wind waait meestal matig uit oost tot noordoost. Aan de kust steekt er in de namiddag een vrij krachtige zeebries uit noordnoordoost op waardoor de temperatuur enkele graden terugvalt.

Zondagavond en in de nacht van zondag op maandag blijft het droog en is het licht bewolkt tot helder. Het koelt af tussen lokaal 5 graden in sommige Ardense valleien tot 14 graden in de grootsteden.

Maandag is het nog altijd zonnig en warm met in de gebieden nabij de Franse grens wat hoge wolkenvelden. De maxima variëren van 22 à 23 graden aan zee en op de Ardense Hoogten tot lokaal 27 graden in het centrum bij een meestal matige oostnoordoostenwind. Aan de kust steekt er na de middag een vrij krachtige zeebries op uit noordnoordoost.

Dinsdag verwachten we opnieuw zonnig weer met soms wat hoge wolkensluiers en enkele stapelwolkjes. Het wordt warm met maxima rond 24 graden in de Hoge Venen tot 28 graden in het centrum. De wind is overwegend zwak en veranderlijk. Aan de kust steekt er na de middag opnieuw een noordelijke zeebries op met daar maximumtemperaturen van 21 of 22 graden.

Woensdag is het warm en eerst zonnig. In de loop van de dag neemt de hoge en middelhoge bewolking toe. In de latere namiddag en ‘s avonds kan er hier en daar een regen-­ of onweersbui tot ontwikkeling komen. Maxima van 20 tot 26 graden. Aan zee steekt er na de middag een zeebries op uit noordelijke richtingen.

Donderdag lijkt het wisselvallig te worden met vrij veel bewolking met perioden van regen of buien die kunnen gepaard gaan met onweer. Het wordt een stuk minder warm met nog maxima rond 22 graden in het centrum.