Volledig scherm

#BlackLivesMatter-protest in Brussel gaat maandag niet door omwille van schending coronamaatregelen

Op sociale media circuleerden vandaag verschillende oproepen om morgen massaal af te zakken naar Brussel voor een protest tegen racisme. De organisator, BLM Belgium, wilde met dit protest aandacht vestigen op de racismeproblematiek. De coronamaatregelen verbieden betogingen. Enkele uren later annuleerde de organisatie het protest door, naar eigen zeggen, ‘een slechte organisatie’.

21 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Jan Dirckx, dat is altijd zo geweest, als kind van een groot gezin en dan nog ouders die, in een katholiek dorp, niet naar de kerk gingen kan ik daarvan meespreken. Met de rest ben ik niet akkoord, in ziekenhuizen krijgen ze dezelfde verzorgings als andere patienten. Het probleem is dat ze meestal begeleid worden door mensen die hen een slachtofferrol aanpraten. Kinderen moeten zich optrekken aan voorbeelden, ons buurmeisje kind van sekswerkers heeft een hoger diploma gehaald op eigen kracht.
  • Marc Spandel

    4 jaar geleden
    De 'belofte' van 'onze' politici: "Mensen zullen in de toekomst 'anders' moeten gaan leven én meer regeltjes moeten gaan volgen!" toont dat ze ook 'hier' een dictatuur aan het installeren zijn! Een van de voorbeelden is al te zien. 'In de toekomst' moeten protesten en betogingen (vrije meningsuiting) verboden- en de kop ingedrukt worden via een 'strafbeleid'. 'De mensen' worden te 'slim'!
  • Jef Denijs

    4 jaar geleden
    Hier is het de politie die slaag krijgt. Dus zij zouden op straat moeten komen. Hier is er eerder een 'positieve' discriminatie tegenover kleurlingen vanwege de politiek en de politie.
  • Alexander Meeuws

    4 jaar geleden
    Als je over rasisme spreekt.. #alllivesmather
  • Jan Dirckx

    4 jaar geleden
    @ Bart Schellens: bij ons gebeuren dergelijke dingen wel degelijk. Zwarte, bruine en arme mensen worden door de politie actief gediscrimineerd en mishandeld. Hen wordt ook kwalitatieve gezondheidszorg of onderwijs ontzegd. Onrechtvaardigheid, racisme, uitsluiting en uitbuiting zijn intrinsieke onderdelen van de westerse samenleving.