In kleuterschool Het Notendopje in Wijnegem wordt alles in gereedheid gebracht voor de heropening van de scholen na het uitbreken van de coronacrisis.
Volledig scherm
In kleuterschool Het Notendopje in Wijnegem wordt alles in gereedheid gebracht voor de heropening van de scholen na het uitbreken van de coronacrisis. © Benoit De Freine

“Heropstart kleuter- en secundair onderwijs morgen blijft een puzzel”

Morgen gaan de kleuterscholen voor het eerst weer open sinds de start van de coronacrisis. In het secundair maken morgen het 2de en 4de jaar een doorstart. “Het blijft een grote puzzel om te leggen”, zeggen Katholiek Onderwijs Vlaanderen en GO! Gemeenschapsonderwijs. 

17 reacties

  • jan boden

    4 jaar geleden
    De vraag is wat deze scholen dan op 1 september van plan zullen zijn, ze kunnen alle dagen van juli en augustus een zaag spannen.
  • Wendy Pieck

    4 jaar geleden
    Met de heropening van alle klassen in het lager is het er als ouder van een groot gezin niet gemakkelijker op geworden. Vorige week konden er al 2 naar school, vanaf deze week geen een meer want het schoolbusvervoer is afgeschaft. Daar sta je dan als werkende ouder in de zorg met onregelmatige werkuren. De lijn is geen optie want wegens wegenwerken is de dichtst bruikbare halte enkele km ver. De vakantie is dan maar gestart zeker.
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Het bewijs dat het in België vierkant draait, groeit steeds maar aan... Had de Nationale Veiligheidsraad niet gezegd dat er vóór 8 juni niets meer zou wijzigen, om de besmettingsgraad goed te kunnen volgen? Wel, ondertussen zijn er al zeer veel dingen gewijzigd, door tal van autoriteiten. Conclusie: de besmettingsgraad is geen prioriteit, en de Veiligheidsraad is geen echte autoriteit! Nieuwe verkiezingen dringen zich op!
  • Kim Vanderpoort

    4 jaar geleden
    Ze willen gewoon de scholen open om opvang te hebben voor de kinderen zodat de economie blijft draaien. Meer is het niet.
  • Eddy DESMET

    4 jaar geleden
    Zoals we van hem gewoon zijn, probeerde Ben Weyts zijn ego te strelen en een eigengereid optreden ten toon te spreiden. En - zoals we ook dat van hem gewend zijn - loopt alles uit op één grote CHAOS ...