© Photo News

Premier League-clubs mogen oefenwedstrijden spelen (maar zonder ref)

De clubs uit de Premier League hebben toestemming gekregen om in aanloop naar de hervatting van de competitie oefenduels af te werken. De clubs moeten wel aan een aantal strenge voorwaarden voldoen. Dat berichtte The Telegraph dinsdag.

Werner Bourlez

Een van de voorwaarden is dat de spelers in hun eigen auto naar de speellocatie komen en waar mogelijk zelfs al in hun voetbalkleding. Daarbij mag er niet langer dan anderhalf uur worden gereisd. Voor spelers van Newcastle United wordt een uitzondering gemaakt. Die zijn veelal langer onderweg naar Newcastle, dat in het noorden van Engeland ligt. De spelers moeten recent ook negatief getest hebben op een coronatest.

De wedstrijden mogen zowel op trainingslocaties als in de stadions gespeeld worden. Het is niet de bedoeling dat officiële scheidsrechters de wedstrijden fluiten, maar mensen uit de begeleidingsstaf.

Het is de bedoeling dat de Premier League op 17 juni wordt hervat. Het gaat om een midweeks programma met twee inhaalwedstrijden; Aston Villa-Sheffield United en Manchester City-Arsenal.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer