Stickers Rode Kruis: Thema Suske en Wiske. Zij vieren dit jaar hun 75 jarig jubileum
Volledig scherm
Stickers Rode Kruis: Thema Suske en Wiske. Zij vieren dit jaar hun 75 jarig jubileum © RV

Alternatieve stickeractie Rode Kruis levert 805.000 euro op

De alternatieve stickeractie van Rode Kruis-Vlaanderen, die werd georganiseerd omdat de klassieke stickeractie vanwege de coronamaatregelen niet kon doorgaan, heeft uiteindelijk toch 805.811 euro opgebracht. Met dit bedrag wil Rode Kruis-Vlaanderen de lokale afdelingen ondersteunen, al zullen zij mogelijk enkele geplande investeringen met een jaar moeten uitstellen of annuleren.

7 reacties

  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    wat voor nut hebben die stickers voor degene die ze koopt ? Ik kan mijn centen even goed wegsmijten. Kunnen ze niks bruikbaarders aanbieden dan "stickers"...?
  • Jozef Vermeulen

    4 jaar geleden
    Vorige jaren kocht iedereen de stickers om die achter de voorruit van de auto te leggen, zodat je aan kruispunten niet werd lastiggevallen.
  • Marc Hemeleers

    4 jaar geleden
    In mijn buurt zijn er geen stickers gebust en ik verneem van vrienden dat in hun buurt ook niet is gebust. Hoe kan je dan geld ophalen??
  • Dennis Andersen

    4 jaar geleden
    Dat ze die stickers dan binnen een paar maand verkopen ofwel via warenhuizen.
  • Dirk Tuymans

    4 jaar geleden
    Sorry, ik koop daar niks van. Dat ze het geld vragen aan de Vlaamse regering. Die zijn toch gewoon om Sinterklaas te spelen.
  1. Grootste stap voorwaarts sinds de jaren 70: onderzoekers vinden manier om gevaarlijke infecties klein te krijgen
    PREMIUM

    Grootste stap voorwaarts sinds de jaren 70: onderzoe­kers vinden manier om gevaarlij­ke infecties klein te krijgen

    Ziekenhuizen kampen met een groeiend probleem van antibioticaresistentie, waardoor steeds meer bacteriën niet meer te behandelen zijn met bestaande geneesmiddelen. Een team van Zweedse wetenschappers is nu echter een nieuwe vorm van antibiotica op het spoor. En dat is heel goed nieuws om hardnekkige infecties zoals E. Coli en K. pneumoniae - dat onder andere een longontsteking kan veroorzaken - in de toekomst beter te kunnen behandelen.
  2. Onderzoek naar dood van baby Omélie (8 maanden) plots opnieuw geopend: zelfs ouders weten niet wat er precies onderzocht zal worden
    PREMIUM

    Onderzoek naar dood van baby Omélie (8 maanden) plots opnieuw geopend: zelfs ouders weten niet wat er precies onderzocht zal worden

    Het onderzoek naar de dood van baby Omélie uit het West-Vlaamse Eernegem wordt opnieuw geopend. Het jongetje stierf in 2022 bij zijn onthaalmoeder nadat de bodem van zijn bedje het begaf. Opvallend: het onderzoek werd maanden geleden al afgerond. Maar het parket wil toch nog bijkomend onderzoek, na één jaar en acht maanden. “Wat kunnen ze na al die tijd nog bekijken?”, vragen de ouders van Omélie zich af.
    Eernegem