Maddie McCann verdween in 2007 uit een vakantieresort in Portugal, terwijl haar ouders even verderop aan het dineren waren.
Volledig scherm
Maddie McCann verdween in 2007 uit een vakantieresort in Portugal, terwijl haar ouders even verderop aan het dineren waren. © EPA

Duitse verkrachter (43) is nieuwe verdachte in zaak Maddie McCann, hij sprak in chatroom over het meisje: “Onderzoek doet vermoeden dat ze dood is”

Er is een nieuwe verdachte in de verdwijningszaak van het Britse meisje Madeleine (Maddie) McCann. De Duitser (43) zit al in de cel voor een verkrachting. Om zijn rol bij de verdwijning van Maddie te bewijzen, heeft de politie nog een ultieme tip nodig. De peuter verdween 13 jaar geleden tijdens een vakantie in het Portugese Praia da Luz in de Algarve. De dader werd nooit gevonden, maar de Duitse verdachte was al langer in beeld bij de Portugese politie. Later zou blijken dat hij ook in een chatroom over Maddie had gesproken. “Het onderzoek doet vermoeden dat Maddie McCann dood is”, zeggen speurders nu.

50 reacties

  • Gustaaf Van Zolder

    4 jaar geleden
    Hij zit in de gevangenis voor bewezen sexueel geweld. En toch is zijn recht op privacy groter, want o nee zijn naam mag niet vermeld worden, dan het belang van dit onderzoek. Misdadigers blijven ook na veroordelingen nog teveel rechten hebben, en dan is men verbaasd dat de mensen meer rechts gaan kiezen.
  • Jan Janssens

    4 jaar geleden
    Dus die vent heeft een verleden van bewezen zedenfeiten, veerkrachtige en inbraken, de Portugese politie kende 'm al in 2007 en wist dat hij in de buurt was op het ogenblik van de feiten,... maar het duurt vervolgens 13 jaar, en pas na een verklaring van die pipo zelf op nen chatgroep valt 'de speurders' hunne nikkel?
  • Maria Scheuts

    4 jaar geleden
    Toch raar dat hij nu pas in het vizier komt. Telefonieonderzoek rond het tijdstip van de verdwijning had al eerder info kunnen opleveren. Raar.
  • Pieter DE CONINCK

    4 jaar geleden
    Lijkt wel zaak Dutroux. Oude auto s en kinderontvoeringen, filmcamera s, verkoop van kinderporno. Rondzwerven in diverse landen. Kinderen op bestelling ? Die vent heeft vermoedelijk nog zeer veel meer op zijn kerfstok, misschien in andere landen ? Foltering, verkrachten, diefstal, ook vrouwen en oma s. Tot op bot alles uitzoeken, stap voor stap zijn verblijf en gangen nagaan. Zet er maar een man of 50 op. Zal veel boven water komen. Van hemzelf, zal het niet komen. Die is te slim.
  • Herman Kouter

    4 jaar geleden
    Heb mijn bedenkingen. McCann past helemaal niet in zijn profiel.