Minister Matthias Diependaele.
Volledig scherm
Minister Matthias Diependaele. © BELGA

Vlaams begrotingstekort loopt op tot 6,5 miljard euro

Het begrotingstekort in Vlaanderen loopt dit jaar op tot 6,5 miljard euro. Dat blijkt uit de jongste berekeningen van het kabinet van Vlaams minister van Begroting en Financiën Matthias Diependaele (N-VA). Op 10 april was er nog sprake van een tekort van 4,14 miljard euro.

30 reacties

  • Anita Billen

    4 jaar geleden
    En dat zal de burger heel hard voelen
  • jos duriau

    4 jaar geleden
    Met al zijn premies voor de vriendjes beland Diependaele in een diep dal .
  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    Meer dan 1000 euro per Vlaming - ja, ook die die nog in de wieg ligt, die kleuter, dat kind in de lagere school, de jongeren, diegenen die werken en diegenen die niet werken, de gepensioneerden, allemaal. En dat is dan nog maar een begrotingstekort. Onze politici moeten dringend stoppen met geld (dat er niet is) te gooien en vooral één basisregel leren : een euro kan je maar één keer uitgeven.
  • Marc Boudewijn

    4 jaar geleden
    Hola mensen wacht nog een weekje en de socialisten krijgen hiervan de schuld, NV-A doet niets verkeerd, dat calimero gedrag moet echt gaan veranderen. NV-A moet nu eindelijk eens hun verantwoordelijkheid gaan opnemen. Daarom hebben wij België verlaten, we wisten wat er ging gebeuren NV-A is geen haar verandert toen ze nog onder de vorige naam VU waren. Het enige wat deze partij kan is de mensen tegeneen opzetten meer niet.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Japan is ook op krediet gebouwd. En het functioneert nog altijd. De N-VA wil toch dat we zo iets worden als het Japanese wonder van de EU.