Direct naar artikelinhoud
Zaak-McCannUpdate

Portugese politie is nieuwe verdachte op het spoor in zaak-Maddie McCann

Madeleine McCann verdween op 3 mei 2007.Beeld AFP

De Portugese politie is een nieuwe verdachte op het spoor in de zaak-Maddie McCann. De man wordt ervan verdacht dat hij zou hebben samengewerkt met de Duitse hoofdverdachte bij de verdwijning en vermoedelijke moord op de Britse kleuter in 2007. De Portugese verdachte is een voormalige medewerker van het vakantiedomein waar de familie McCann destijds verbleef. Dat meldt de VRT.

De Portugese man telefoneerde in de periode van de verdwijning meerdere keren met de Duitse hoofdverdachte C.B. Vermoed wordt dat de Portugees hem tips gaf over de plaats en het tijdstip waarop B. ongestoord het appartement van de familie McCann kon binnendringen. Net als B. werd de Portugees in het verleden in verband gebracht met zedenfeiten met minderjarigen.

Op het moment van McCanns verdwijning was B. in het vakantiecomplex Praia da Luz. Uit zijn gsm-verkeer blijkt dat hij gebeld werd door een Portugees nummer vlak voor Maddie verdween.

De politie had in het verleden de nieuwe verdachte al in het vizier. “Er was al met hem gesproken maar toen besloot de politie dat er onvoldoende bewijsmateriaal was om hem vast te houden”, legt correspondent José da Silva uit in ‘De ochtend’ op Radio 1. “Nu is alles in een stroomversnelling gekomen met de Duitse hoofdverdachte. De Duitse politie is in zijn telefoonverslagen gaan kijken en is erachter gekomen dat hij de avond van de verdwijning van Madeleine een man heeft gebeld.” Da Silva weet ook dat het om een “lang telefoongesprek” gaat die avond.   

Intussen heeft de politie honderden telefoontjes en mails ontvangen na de oproep van afgelopen donderdag. De Duitse politie gaat ervan uit dat Madeleine McCann is vermoord.