Woolven gaan in de eerste plaats op zoek naar wild, zoals everzwijnen of reeën. Als dat er niet is, zoeken ze andere prooien.
Volledig scherm
Woolven gaan in de eerste plaats op zoek naar wild, zoals everzwijnen of reeën. Als dat er niet is, zoeken ze andere prooien. © Shutterstock

De wolf is helemaal terug. Wat eet hij graag? Is uw huisdier in gevaar? Kan hij paren met uw hond?


De wolf is weer helemaal terug. Dat bleek zopas in Duffel, waar hij zich voedde met twee schapen. Maar wat eet een wolf eigenlijk allemaal graag? Eet hij ook paarden? Lopen uw huisdieren gevaar? En kan hij paren met uw hond?

19 reacties

  • Cris Verwilligen

    4 jaar geleden
    Wolven zijn roofdieren, maar nuttig en idd ze eten evers en wild. Een gezonde wolf gaat steden vermijden en het is weer een kwestie van gezond verstand. Zorg voor goede omheining of koop een paar gereputeerde herdershonden type komondor of Portugese veedrijver,... Al deze honden zijn gekweekt voor 2 redenen:1. Vee drijven 2. Wolf en beer op afstand houden. Wat krijg je als je roofdieren weghaalt? Juist, overlast van andere dieren, afschieten? En dan: terug overlast. Vicieuze cirkel.
  • Jeroen Sysmans

    4 jaar geleden
    Een wolf zorgt net voor een gezonde allerte wildpopulatie. En De wolf zou hier niet horen? Die liep hier al rond toen wij nog met een knots stonden te zwaaien en zelfs nog niet konden praten.
  • David Theys

    4 jaar geleden
    Ja in Duitsland al meerdere paarden en veulens aangevallen. Dus waarom zou dat hier niet kunnen heeft de wolf een contract getekend misschien.
  • RENE LENAERTS

    4 jaar geleden
    Binnenkort is het misschien "welkom beer" ..of leeuw of poema. Hou op met onze achtertuin tot wildpark om te bouwen. En de wolf die everzwijnen eet is een fabel; ik beklaag de wolf die zo'n zwijn aanvalt, want hij brengt het er wellicht niet leven af
  • Koen Theys

    4 jaar geleden
    Wij als povere mensjes doden ook om te eten he! Of denken jullie dat een steak 'groeit' in de diepvriezers van het grootwarenhuis?? Al eens beelden gezien van slachthuizen?? Écht niets op trots op te zijn, neem dat maar aan! Wij zij absoluut niet beter dan roofdieren, in tegendeel misschien zelfs ... Als je je dieren wil beschermen, zorg dan voor een deftige omheining. Probleem zó opgelost. En ja, ook mijn omheiningen zijn aangepast ...