Volgens Jeremy Grantham (81) is er een grote discrepantie tussen de waardes op de aandelenmarkten en de reële toestand van de economie.
Volledig scherm
Volgens Jeremy Grantham (81) is er een grote discrepantie tussen de waardes op de aandelenmarkten en de reële toestand van de economie. © AP/Youtube

Belegger die rijk werd door crisissen te voorspellen waarschuwt voor stevige beurscorrectie

Beleggersgoeroe Jeremy Grantham (81) waarschuwt voor een stevige beurscorrectie. “De toekomst is nooit zo onzeker geweest als nu”, zegt de man die rijk werd door crisissen te voorspellen. “Het contrast tussen het optimisme op de aandelenmarkten enerzijds en de reële toestand van de economie anderzijds, is bijna surrealistisch.”

5 reacties

  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    De bel 20 staat zo ongeveer op het peil van het jaar 2000. Hoge koers/winstverhoudingen zijn niet zo relevant: het gaat om het verschil tussen hetgeen je op de bank kan krijgen en op de beurs. 20 jaar gelden was dat nog 5% bij de bank. Nu niks. Dus aandelen, goud, huizen enz zijn goedkoop als je dat zo bekijkt.
  • Geert Van de Moortele

    4 jaar geleden
    Nog 1 -2 weken stijgen zoals nu en dan zo vlug mogelijk cashen met 30 -40 % winst na 3 maanden onzekerheid.De beurs is russische roulette en 1000 % stress maar met wat geluk als gewone bediende voel je wat die rijke belgen een gans leven voelen.
  • Guy Stanbel

    4 jaar geleden
    mensen hun inzichten zijn ook korte termijn, net zoals de beurs... Kortom,mensen denken daar niet zo over na.
  • René Verhoeven

    4 jaar geleden
    Wat die mannen telkens vergeten te vertellen is dat er voor miljarden bijgedrukt werd, dollars en euro's, die komen allemaal in de economie terecht en inderdaad de waarde van de munten daalt hierdoor sterk, maar de beurs gaat hierdoor zeker en vast stijgen, waar gaat dat vers geld anders uiteindelijk naartoe gaan?
  • Wim Eggermont

    4 jaar geleden
    Géén probleem.de nationale banken pompen nog meer in de markt!
  1. “Als je huurder 1 dag per week thuis werkt, kan je al een pak zwaarder belast worden.” Wat met de nieuwe belastingcontroles op huurinkomsten?
    PREMIUM

    “Als je huurder 1 dag per week thuis werkt, kan je al een pak zwaarder belast worden.” Wat met de nieuwe belasting­con­tro­les op huurinkom­sten?

    Verhuur je een woning en gebruikt jouw huurder die (deels) professioneel? Dan moet hij of zij dat vanaf dit jaar aangeven op een bijlage bij zijn of haar belastingbrief. Met die nieuwe meldplicht wil de fiscus de huurinkomsten van verhuurders correcter belasten. Wanneer zal je als verhuurder méér belasting moeten betalen? En kan je daar iets aan doen? Onze fiscaal expert Michel Maus legt alles uit én vertelt hoe je je contractueel kan indekken.
  2. Econoom Geert Noels over begrotingstekort dat oploopt tot 45 miljard euro per jaar: “De-sas-treus. Men heeft alle geldkranen opengedraaid”
    PREMIUM
    257

    Econoom Geert Noels over begrotings­te­kort dat oploopt tot 45 miljard euro per jaar: “De-sas-treus. Men heeft alle geldkranen openge­draaid”

    “Je blijft doof voor de dokter die je zegt dat je dringend moet stoppen met twee flessen whisky per dag te drinken en drie pakjes sigaretten te roken. Dat kan nog een tijd goed gaan, maar je riskeert ook snel te sterven.” Zo vergelijkt econoom Geert Noels de flirt van ons land met een steeds groter tekort in de begroting. Waar geeft de overheid volgens hem te veel aan uit? En met welke maatregelen kan de volgende regering dan orde op zaken stellen?