Bij een huiszoeking vond de politie 50 gram cocaïne (niet de drugs op deze foto). © AFP

Cocaïnedealer met bestand van 233 klanten betrapt

Een man uit Mechelen hangt achttien maanden cel boven het hoofd wegens de handel in cocaïne. De Mechelaar gaf de feiten toe en zei dat hij het klantenbestand van een dealer had overgenomen. Een bestand waarin 233 klanten zaten.

tdk

Het was een toevalstreffer dat Jakson A. tegen de lamp liep. Op 12 augustus van vorig jaar stelde een politieploeg vast hoe de man drugs dealde. Hij werd gefouilleerd en bleek in het bezit te zijn van één pakje cocaïne en 110 euro. Bij een huiszoeking werd nog eens 50 gram cocaïne aangetroffen, ruim 1.500 euro cash en verschillende gsm’s die gebruikt werden voor het dealen van drugs.

A. verklaarde aan de speurders eerst dat hij nog maar twee weken aan het verkopen was, maar die verklaring werd tegengesproken door de analyse van het telefoonverkeer van de man. “Uiteindelijk gaf hij toe al van februari bezig te zijn. En dat hij het klantenbestand van een zekere Rico had overgenomen”, zei openbaar aanklager Nele Van Looy.

Advocaat Said Aboulakil onderstreepte dat zijn cliënt op het moment van zijn arrestatie nog school liep en twee maanden in voorhechtenis zat. “Ondertussen is hij wel gestopt met studeren maar hij is van plan om na de zomer opnieuw naar school te gaan. Hij maakte helemaal geen deel uit van een organisatie. Hij handelde op zijn eentje onder de naam Rico, de naam van de dealer waarvan hij het klantenbestand overnam.”

De verdediging drong aan op een werkstraf. Vonnis valt op 29 juni.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER