De steun moet de Europese vliegtuigbouwer Airbus en belangrijke luchtvaart- en defensiebedrijven zoals Dassault, Safran en Thales helpen om de werkgelegenheid veilig te stellen in Frankrijk.
Volledig scherm
De steun moet de Europese vliegtuigbouwer Airbus en belangrijke luchtvaart- en defensiebedrijven zoals Dassault, Safran en Thales helpen om de werkgelegenheid veilig te stellen in Frankrijk. © AP

Frankrijk trekt 15 miljard euro uit voor luchtvaartsector

Frankrijk trekt zowat 15 miljard euro uit om bedrijven in de luchtvaartsector die door de coronacrisis in de problemen gekomen zijn te ondersteunen. Dat meldt de Franse minister van Economie Bruno Le Maire dinsdag. Bij de maatregelen zitten ook een uitbreiding van de subsidies voor deeltijds werken, zodat bedrijven de personeelskost kunnen terugdringen, en fondsen voor de ontwikkeling van minder vervuilend luchtverkeer.

6 reacties

  • Jef Van De Plas

    4 jaar geleden
    Ik hoop dat ze met dat geld vliegtuigen laten vliegen met minder mensen in, en dat die vliegtuigen in de stop-over tijd krijgen om fatsoenlijk gedesinfecteerd te worden. Dat looopyt al 40 jaar fout, dat moet nu eens dWingend geregeld worden.
  • Patrick morel

    4 jaar geleden
    Frankrijk rekent op veel geld van Europa. Air France verloor in het eerste kwartaal 1,8 miljard euro na een gigantisch verlies vorig jaar, het eigen vermogen is dan ook opgesoupeerd. Het is dit of de boeken toe.
  • Bart Verbeeck

    4 jaar geleden
    Dit is gekkenwerk. Laat alles los, geen steun aan niemand. Creeer een nieuwe valuta die niet in de handen is van politici en centrale banken en begin terug van nul. Klinkt idioot, maar uiteindelijk gaat dit huidige systeem ten onder aan wantrouwen in politici en de waarde van het 'confetti geld'. Einde van een periode, spijtig, maar de toekomst ziet er beter uit.
  • Donald Roberfroid

    4 jaar geleden
    In het verleden werd dit door Europa bestempeld als niet toegestane staatssteun. Hoe zit dat nu?
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    ik vraag me af of de drukkerijen dagen en nacht werken om al die euro's overal te drukken !