Hazel Behan.
Volledig scherm
Hazel Behan. © rv

Iers slachtoffer over verkrachting Amerikaanse (72) door Duitse hoofdverdachte in zaak-Maddie McCann: “Ik moest braken door gelijkenissen met mijn ervaring”

Hazel Behan uit Ierland vraagt de speurders die de verdwijning van Maddie McCann onderzoeken om haar eigen zaak te herbekijken. Behan werd in 2004 verkracht in Portugal, niet ver van waar Maddie drie jaar later verdween. De Ierse ziet pijnlijke gelijkenissen tussen haar eigen verkrachting en die van een 72-jarige Amerikaanse toeriste in 2005 door Christian Brückner, die het Duitse gerecht ook verdenkt van de moord op Maddie.

7 reacties

  • Simone Meeuwesen

    4 jaar geleden
    De Ierse tourist zou moeten klacht neerleggen in Ierland. De Portugese politie werkt niet mee. Er gaan nog veel mishandelingen boven komen.
  • Bernd Vaes

    4 jaar geleden
    Verdenkt het Duitse gerecht die man van moord op Maddie? Vanwaar haalt de pers dit? Men kan slechts van moord spreken, als vaststaat dat Maddie vermoord werd, wat nog steeds niet vaststaat! Moorden van die man op anderen, alle volwassenen op één minderjarige na, staan wel vast en daarvoor is hij veroordeeld.
  • Enoch Powell

    4 jaar geleden
    Vijgen na Pasen, vrees ik, en té lang geleden om nog deftig bewijsmateriaal boven te halen. Indien Bruckner blijft ontkennen zal hij er, spijtig genoeg, mee weg geraken en binnenkort een vrij man zijn.
  • Albain Van Eycke

    4 jaar geleden
    Kan er in zulke ernstige misdrijven niet een wet gemaakt worden dat de verdachte waarvan men voor 90 procent zeker is de dader te hebben verplicht zich te laten hypnotiseren en zo voor de volle 200 procent zeker kan berechten
  • Johan Vervaeck

    4 jaar geleden
    Hoe moet je dan nu nog enig vertrouwen in gerecht en politie hebben, als je dat allemaal hebt meegemaakt.