Bestuurder onder invloed van drugs en alcohol opgepakt na achtervolging

De Antwerpse politie heeft maandagnacht een 26-jarige man opgepakt na een achtervolging met hoge snelheid. Die begon op de Britselei in Antwerpen en eindigde Schoten. De bestuurder bleek onder invloed van drugs en alcohol en reed rond zonder rijbewijs.

jtp

De 26-jarige bestuurder trok afgelopen nacht de aandacht van de politie toen hij een rood licht negeerde aan de Britselei. Omdat de man niet wou stoppen voor een controle, werd de achtervolging ingezet in de richting van de Blauwtorentunnel. Daar reed de bestuurder bijna een fietser aan.

“Het vluchtende voertuig haalde hoge snelheden”, klinkt het. “Aan het Mechelseplein moesten heel wat mensen opzij springen om niet aangereden te worden.” De bestuurder ging ook spookrijden in de Lange Gasthuisstraat en reed door de Begijnenstraat, een zone 30, met een snelheid van 77 kilometer per uur.

Zonder lichten op de snelweg

“Opnieuw aan de Britselei gekomen, negeerde de bestuurder nogmaals een rood stoplicht. Ter hoogte van de Graaf Van Hoornestraat werd op het nippertje een aanrijding met een ander voertuig vermeden toen de vluchtende bestuurder een rood licht negeerde”, zegt de politie.

De bestuurder reed uiteindelijk de snelweg op richting Breda. Daar ging de man met gedoofde lichten rijden om de politie proberen af te schudden. Toen dat niet lukte, reed hij aan Kleine Bareel van de snelweg en stoof hij de Bredabaan tegen de richting op.

“Wat verderop reed de auto lek en kwam het tot stilstand op de middenberm ter hoogte van Schoten. De 26-jarige bestuurder stapte meteen uit en liet zich arresteren”, aldus de politie. De 21-jarige passagier probeerde nog te vluchten, maar de politie kon de man snel vatten. De bestuurder bleek onder invloed van drugs en alcohol. Zijn rijbewijs was eerder al ingetrokken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER