Vlaming deelt filmpje waarop Tesla crash vermijdt, Elon Musk reageert zelf

Niemand minder dan Elon Musk zélf heeft gereageerd op het filmpje waarbij een Tesla uitwijkt voor een overstekend everzwijn in Houthalen-Helchteren. Musk vertelt op Twitter dat wat supersnel lijkt voor de mens, eigenlijk traag is voor een computer. “Heel cool dat Musk mijn filmpje zag”, zegt Kenneth Van Hoesen, die alles beleefde. Het fragment is al bijna 800.000 keer bekeken.

MMM

Kenneth Van Hoesen vertrok een week geleden om 4.10 uur naar zijn bakkerij toen hij aan de Kazernelaan in Helchteren moest uitwijken voor een overstekend everzwijn. De Tesla ging aan het slippen en het dier ging op de loop. Uitzonderlijk zijn de vier camera’s van de wagen die alles op beeld vastlegden, vooral hoe het voertuig de controle behoudt.

Kenneth trok in een reflex aan zijn stuur om een aanrijding te vermijden, maar het beest botste op de zijkant van de wagen. Van het everzwijn geen spoor meer, maar de Tesla Model 3 liet zich van zijn sterkste kant zien. “Ik trok aan mijn stuur, maar de wagen nam over en koos meteen na de klap voor het juiste baanvak. Het is duidelijk zichtbaar hoe de wagen het overneemt. Je voelde het stuur tegenwerken en draaien.” Iets dat Musk nu uitlegt via Twitter. “Het primaire doel van de autocopiloot is niet te crashen”, vertelt Musk. “Wat voor de mens snel lijkt, is eigenlijk traag voor een computer. Het sonarsysteem dat 360 graden rond de wagen detecteert is bovenmenselijk. Er staan verdere ontwikkelingen op til.” (Lees verder onder de Tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kenneth zelf is een grote fan van Tesla en Musk: “Zijn denkwijze en vooral het motto van ‘daden boven woorden’ vind ik super. Dat hij mijn filmpje echt gezien heeft, is geweldig.”

bekijk ook

Eenden op de weg? Tesla kan nog net op tijd manoeuvre maken dankzij automatische piloot

Slapende Tesla-bestuurder jaagt andere chauffeurs de stuipen op het lijf

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen