Grondwater op laag peil.
Volledig scherm
Grondwater op laag peil. © ANP

Grondwaterstanden in Vlaanderen verder gedaald in mei, landbouwers investeren steeds vaker in waterbesparing

De grondwaterstanden zijn in mei verder gedaald en staan in 85 procent van de meetlocaties in Vlaanderen op een laag tot zeer laag peil voor deze tijd van het jaar. Dat blijkt woensdag uit het maandelijkse rapport van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM).

9 reacties

  • Rik Bogaert

    4 jaar geleden
    De landbouwers investeren in waterbesparende maatregelen, op de kap van Decaluwé die hen hun brood afneemt door hen niet meer te laten beregenen! Hij mag er zijn!
  • Roger Duyssens

    4 jaar geleden
    Men praat vooral van Vlaanderen. Haspengouw telt niet mee waarschijnlijk omdat het ook over de taalgrens ligt. Dit is wel de regio waar in de 3 opgesomde maanden het meeste water nodig is voor de ontwikkeling van de gewassen zowel voor granen fruit en groenten. Als het zo verder gaat kan binnenkort alleen nog olijven telen.
  • Gilbert Van der Perren

    4 jaar geleden
    En de bouwfirma's die miljoenen liters grondwater in de rioleringen lozen bij appartementen en villa bouw. Wat doet men hieraan, niks.
  • ronny meuris

    4 jaar geleden
    Eerst geen water meer uit de kraan, dan pas geloven ...
  • David Vanderveken

    4 jaar geleden
    Ze steken alles in buizen en dan kan het de grond niet in. In den tijd onderhielden ze de beken. Nu laten ze die vol slibben, want ja ze zijn gesyndiceerd en met een schup werken ...