De Duitse minister van Wetenschappelijk onderzoek Anja Karliczek tijdens de persconferentie waarin de nieuwe strategie werd voorgesteld.
Volledig scherm
De Duitse minister van Wetenschappelijk onderzoek Anja Karliczek tijdens de persconferentie waarin de nieuwe strategie werd voorgesteld. © REUTERS

Duitsland zet in op waterstof voor vergroening industrie

Duitsland zet vol in op waterstof om de industrie te helpen verduurzamen. De regering in Berlijn heeft daarom een plan met 38 maatregelen aangenomen om de productie en het gebruik van waterstof te stimuleren en de uitgaven aan infrastructuur, onderzoek en innovatie te vergroten.

6 reacties

  • Lecocq Daniel

    4 jaar geleden
    Nadeel van waterstofgas: allerkleinste molecule in het heelal, dus zeer moeilijk lekvrij op te slaan en te transporteren, en uiterst explosief.
  • Geert Tamsyn

    4 jaar geleden
    Het gaat hier om waterstof voor industriële processen, niet voor auto’s, daar heeft Duitsland duidelijk voor elektriciteit gekozen.
  • Vandaele jiji

    4 jaar geleden
    Het is één piste op de weg vooruit, maar de oplossing zal niet enkel waterstof zijn, ook kernenergie, betere batterijen, slimme meters die zorgen voor lage stroomkosten als er veel groene stroom voorhanden is en tenslotte onthaasting of vermindering van verbruik zullen nodig zijn om voldoende impact te hebben.
  • patrick de keyser

    4 jaar geleden
    Das dan al wat veel beter dan dat elektrisch gedoe,benzine en diesel pompen vervangen door waterstof,bijna net zo snel getankt als anders inplaats van uren moeten opladen voor 200 a 300Km te kunne rijden.
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Sommigen worden blijkbaar wakker. Frankrijk geeft miljarden aan de vliegtuigindustrie om tegen 2035 een CO2-vrij vliegtuig te bedenken. De eerder streefdatum was 2050. Maar misschien is het een charme-offensief en niet meer dan dat ...