Direct naar artikelinhoud
Zaak-Maddie McCann

Duitse verdachte van moord op Maddie McCann weigert te spreken

De gevangenis van Kiel, waar de Duitse hoofdverdachte C.B. verblijft.Beeld AFP

De 43-jarige Duitse verdachte in de zaak-Maddie McCann wil zich niet uitlaten over de feiten die hem ten laste worden gelegd. Dat heeft een van zijn advocaten gezegd aan de Duitse nieuwszender n-tv. 

en

“C.B. geeft op dit moment geen informatie over de zaak en we vragen u om begrip dat wij, als zijn verdediging, dat ook niet doen”, verklaarde Friedrich Fülscher. 

Afzondering

Eerder lieten Fülscher en Johann Schwenn – de tweede advocaat die B. verdedigt – al weten dat de verdachte in afzondering werd geplaatst in de gevangenis in Kiel waar hij een straf uitzit voor andere seksuele misdrijven. De afzondering is “voor zijn eigen veiligheid”, om te voorkomen dat hij door medegevangenen wordt aangevallen. B. mag alleen onder begeleiding zijn cel nog uit. 

Vorige woensdag maakten de Duitse federale recherche (BKA) en het parket van Braunschweig verrassend bekend dat ze een verdachte hebben voor de moord op Maddie. Het toen 3-jarige Britse meisje Madeleine McCann verdween op 3 mei 2007 spoorloos uit een vakantieresort in het Portugese Praia da Luz. De rechercheurs in Duitsland zijn ervan overtuigd dat het kind dood is.