EPA
Volledig scherm
© EPA

Coronavirus meer dan 1.300 keer Verenigd Koninkrijk binnengebracht: idee van ‘patiënt zero' kan op de schop

1.356 keer. Minstens zo vaak is het coronavirus vanuit het buitenland via besmette patiënten het Verenigd Koninkrijk binnengebracht. En niet vanuit het Chinese Wuhan, maar vanuit Italië, Spanje en Frankrijk, zo blijkt uit onderzoek naar de genetische code van het virus in het land. Volgens de onderzoekers kan het idee van de ‘patiënt zero' die uiteindelijk tot de meer dan 40.000 Britse doden heeft geleid, in de vuilbak. Dat schrijft The Guardian.

4 reacties

  • Kris Kras

    4 jaar geleden
    Tja, dat belooft ... Wie nu op buitenlandse reis gaat heeft geen greintje maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel. Net als de regeringen die het toerisme met haar economisch gewin belangrijker vinden dan gezondheid. Zullen we met nieuwjaar, als het hier dan bulkt van covid 19, ook maar onze wensen veranderen naar nen dikke portemonnee ipv een goede gezondheid en veel geluk.
  • Frank Vermeesch

    4 jaar geleden
    blijf je niet in je kot blijf dan tenminste in je land
  • Patrick morel

    4 jaar geleden
    Over het kanaal hebben ze een probleem en het is verre van voorbij. Nu zijn ze bezig met de lock down te verzachten tegen het advies van de experten in. De Britse economie zou krimpen met een 11% zoals Frankrijk, Spanje en Italië en ze rekenen een 2% erbij voor een harde Brexit.
  • marc decherf

    4 jaar geleden
    Dit wil zeggen dat reizen deze zomer het slechtste is wat je kan doen.