KMI kondigt code geel af in heel Vlaanderen: risico op storm en wateroverlast

© Peter Vancoillie

Het KMI waarschuwt voor stevige onweersbuien, en kondigt code geel af in alle Vlaamse provincies en Brussel. De FOD Binnenlandse Zaken heeft daarom ook beslist om tijdelijk het noodnummer 1722 te activeren.

jvh

“In de loop van de namiddag, vanavond en vannacht moet men rekening houden met stevige onweersbuien die kunnen gepaard gaan met hagel, felle windstoten en mogelijk lokale wateroverlast”, klink het bij het KMI. Dat kondigde daarom code geel af voor alle Vlaamse provincies van vrijdagnamiddag 16 uur tot zaterdagochtend vijf uur.

Op het nummer 1722 kunnen mensen terecht die schade hebben en de brandweer nodig hebben, maar niet in levensgevaar verkeren. Bedoeling is het noodnummer 112 zo vrij te houden voor mensen in levensgevaar. Door de coronacrisis moeten de operatoren in de noodcentrales 112 zich immers volledig kunnen toeleggen op het afhandelen van oproepen die met Covid-19 te maken hebben.

Het nummer zal ook enkel bereikbaar zijn voor de inwoners van gemeenten waar de brandweerzone niet over een digitaal loket voor niet-dringende brandweertussenkomsten beschikt. Bewoners van gemeenten waar dat wel het geval is, worden naar het e-loket doorverwezen.

© KMI

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen