Menselijke resten in Bree zeker niet afkomstig van een recent overlijden

© ppn

De menselijke resten, die donderdag tijdens graafwerken op het bedrijfsterrein van tentenbedrijf Veldeman in Bree aangetroffen werden, zijn zeker niet van een recent overlijden. Dat heeft persmagistraat Bruno Coppin van het Limburgse parket vrijdagnamiddag bekend gemaakt. Mensen van het DVI-team (Disaster Victim Identification) en van de cel vermiste personen van de federale politie deden vrijdag een eerste uitgebreid onderzoek.

jvh

“Uit de eerste vaststellingen blijkt dat het zeker niet gaat over een recent overlijden. Het is echter nog niet mogelijk om een concrete datering mee te geven. Hiervoor is verder onderzoek noodzakelijk. Wanneer het onderzoek een concrete datering oplevert, zal dit actief gecommuniceerd worden,” aldus Coppin.

Donderdagnamiddag werden tijdens graafwerken op het terrein aan de Wijshagerstraat de menselijke resten ontdekt. Politie CARMA sloot de omgeving af. Er werd een tent over de vindplaats geïnstalleerd. De politie bewaakte de hele nacht het stoffelijk overschot. Het onderzoek verloopt in samenwerking met de diensten DVI en de cel vermiste personen van de federale politie, het lab van de federale gerechtelijke politie Limburg en de aangestelde wetsarts.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen