De inbeslaggenomen partij ijs. © Politiezone Antwerpen

Duizend liter ijs in beslag genomen bij controle in Deurne

Bij een controle in de buurt van de Ter Heydelaan in Deurne is deze week liefst duizend liter ijs in beslag genomen. “Het ijs werd niet correct bewaard en er was geen ondernemingsnummer voor het handeltje”, zegt de politie.

sare

Na verschillende klachten over geluidsoverlast hield het wijkteam van Deurne afgelopen week een controle in een koelcel in de buurt van de Ter Heydelaan. “Die controle werd samen met de milieu- en de arbeidsinspectie gedaan”, zegt Willem Migom, woordvoerder van de politiezone Antwerpen.

In de koelcel werden twee mensen aangetroffen die er vermoedelijk in het zwart werkten. “Er werd in totaal bijna duizend liter aan ijsproducten aangetroffen”, zegt Migom. “Er stonden ook twee koelwagens met ijsproducten.” Voor de handel in ijs werden door de controleurs geen geldig ondernemingsnummer gevonden.

Omdat er twijfels waren over de opslag werd het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) opgetrommeld. “Zij stelden vast dat het ijs niet correct bewaard werd, ze namen alles in beslag”, aldus Migom. “De vermoedelijke zaakvoerder zal zich moeten verantwoorden voor de vaststellingen en de overtredingen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER