© Patrick De roo

Désiré de Lille trekt naar buitenland

Het beroemde theehuis Désiré de Lille in Antwerpen heeft in private holdingsmaatschappij Aloxe nv een overnemer gevonden. “We willen buiten Antwerpen nog vestigingen openen.”

Rebecca Van Remoortere

Vanaf 1 januari 2017 wordt de jonge investeringsgroep Aloxe eigenaar van tearoom Désiré de Lille. Aloxe is een Antwerpse groep die onder meer al investeerde in een aantal hotels en die mee aan de wieg stond van Xior Student Housing. Het is de eerste keer dat de groep een tearoom overneemt.

De overname van Désiré de Lille komt er omdat Marc Stoffels, huidige zaakvoerder en kleinzoon van oprichter Désiré Smidts op 70-jarige leeftijd op pensioen gaat. De transactie omvat het vastgoed van de zaak in De Wilde Zee, het handelsfonds, de recepten en de merknaam. “Via de familie kregen we te horen dat Marc Stoffels op pensioen zou gaan. Désiré de Lille is een sterk merk met veel opportuniteiten. Elke Antwerpenaar heeft er al eens een wafel gegeten. Ook qua vastgoed is het een interessante investering die we niet konden laten liggen”, zo zegt Steven Verrept van Aloxe.

Voor klanten verandert er niets

Voor de klanten zou er volgens Verrept niets veranderen. “We behouden het concept volledig. Klanten zullen niet merken dat er een nieuwe eigenaar is. Een nieuwe leidinggevende zal Marc Stoffels vervangen, voor zover hij al te vervangen is. De rest van het personeel blijft hetzelfde. We namen ook de recepten over en uiteraard blijven we werken op de huidige gietijzeren wafelijzers. We voeren alleen een paar kleine moderniseringen en investeringen uit, zoals schilderwerken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER