Vrachtwagen gaat door middenberm op E40: snelweg volledig versperd richting Brussel, als bij wonder amper gewonden

© BELGA

Op de E40 richting Brussel is er ter hoogte van Zwijnaarde sterke verkeershinder na een ongeval met vrachtwagens. Dat meldt de brandweer van Gent (zone centrum). Drie rijvakken zijn buiten gebruik en het verkeer moet via de pechstrook. Er vielen twee lichtgewonden.

gjs

De federale politie kreeg om 16.42 uur de melding dat een vrachtwagen die richting Oostende aan het rijden was, over de middenberm was gereden. Aan de overkant van de snelweg, richting Brussel, reden enkele voertuigen in op de vrachtwagen. In totaal zijn 6 voertuigen betrokken bij het ongeval, daarbij ook een vrachtwagen.

Als bij wonder vielen bij de botsing amper gewonden. De bestuurder van de vrachtwagen werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Een andere bestuurder had verwondingen van glasscherven.

Op de E40 staat maandagavond om 20 uur anderhalf uur file richting Brussel. Het Vlaams Verkeerscentrum meldt wel dat de rijbaan richting Oostende is vrijgemaakt. Richting Brussel zijn drie rijvakken buiten gebruik en moet het verkeer via de pechstrook.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Eerder vandaag vond ook al een ongeval met drie vrachtwagens plaats op de E17 in Destelbergen. Ook daar is de hinder erg groot, omdat bij het ongeval lijm op de rijweg belandde en die er helemaal afgehaald moet worden. Die opruiming door een externe firma zal vermoedelijk tot na de avondspits duren.

LEES OOK. Reinigingswerken na ongeval op E17 zullen nog duren tot na de avondspits

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen