Enkele aanwezigen goten melk in het gezicht van het kind om de pijn te verzachten.
Volledig scherm
Enkele aanwezigen goten melk in het gezicht van het kind om de pijn te verzachten. © The Guardian

Agent in Seattle spuit pepperspray op groepje vreedzame betogers en raakt zevenjarig jongetje in het gezicht

Een groepje mensen dat  in Seattle deelnam aan een vreedzaam protest, is door een politieagent bespoten met pepperspray. Onder de deelnemers waren een vader en zijn zevenjarige zoon. Het kind kreeg het bijtende spul recht in het gezicht. Dat meldt The Guardian. De man die daar videobeelden van maakte, bracht twee dagen in de cel door. Uit vergelding omdat de video viraal ging, zeggen critici. 

14 reacties

  • ivan de ridder

    4 jaar geleden
    Ik kan écht niet begrijpen waarom je je kleine meeneemt naar zo'n betoging ... zelfs al is de opzet vreedzaam en te goeder trouw, je ziet toch dat recent de boel snel kan escaleren.
  • paola nerozzi

    4 jaar geleden
    Een kind neemt ge daar niet naartoe maar de ouders moesten daar ook niet naartoe ikzelf ben tegen betogingen want ze brengen niks op
  • Joan Lute

    4 jaar geleden
    Verschrikkelijk, hier zijn de zaken omgedraaid en eigenen betogers zich het recht toe buitensporig geweld en vandalisme te gebruiken. Zelfs met de feestdagen worden brandweermannen ambulanciers en hulpverleners in het algemeen belaagd met stenen en vuurwerk met het oog om ze te doden. En rechters gaan met deze ontspoorden super soft om alsof ze een schouderklopje krijgen met een vermanend vingertje van niet meer doen he.
  • George Verbeek

    4 jaar geleden
    Er is niet mis met te vreedzaam te gaan demonstreren. De politie heeft geen pepperspray op rustige mensen te sproeien. En zonder protest zaten wij nu nog in de levenscondities ten tijde van Priester Daens, Protesten zijn nodig om onze vrijheden te behouden.
  • Noe Hailouma

    4 jaar geleden
    Een 7-jarig kind hoeft daar NIET te zijn. basta