Chris Janssens (l) en Barbara Pas (r).
Volledig scherm
Chris Janssens (l) en Barbara Pas (r). © Joel Hoylaerts / Photonews

Vlaams Belang wil onderzoekscommissie en verdere regionalisering gezondheidszorg

Bij het bestrijden van de coronacrisis werden zoveel blunders begaan dat er dringend nood is aan een onderzoekscommissie, zowel op federaal als op Vlaams niveau. Dat besluiten Vlaams Belang-fractieleiders Barbara Pas en Chris Janssens in hun ‘Coronablunderboek’ dat vandaag wordt voorgesteld. Ze pleiten ook voor homogene bevoegdheden in de zorg op Vlaams niveau en kleinere woonzorgcentra.

25 reacties

  • Jan peeters

    4 jaar geleden
    Herfederalisering is de enige oplossing,in België overal dezelfde regels. Het VB kan heel veel zeggen, maar wie ook maar enige moeite doet om hun programma te lezen weet direct dat dat niet te verwezenlijken is, ofwel financieel niet en heel veel punten gewoon wettelijk niet, maar dat is geen probleem voor uiterst rechts, zij doen gewoon hun zin en staan boven de wet. Populistische praat verkopen is wel heel makkelijk.
  • Gerry Cle

    4 jaar geleden
    Wat een onzin. De gewestelijke regeringen verlamd en blij dat de federale regering het heft in handen nam. Als er amper mondmaskers zijn voor zorgverleners kan men moeilijk de bevolking aanraden om er te dragen. Hun kijk op de toekomstige Vlaamse zorgverlening lijkt me ongelooflijk duur. Er is amper personeel voor de grote WZC bubbels laat staan voor de kleine.
  • Jens van den Broeck

    4 jaar geleden
    Deze coronacrisis heeft bewezen dat herfederaliseren het STOMSTE is wat je kunt doen. Niks werkt federaal. Alles splitsen: 1 Vlaamse regering en 1 Vlaams land.
  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    ze zitten nog niet in de regering en ze zijn zich al goed aan t bedienen. NVAbis
  • Danny Weckhuyzen

    4 jaar geleden
    Alles herfederalizeren !!! Wij leven met meer dan 200 nationaliteiten in België en dan zijn taalgrenzen absurd !!! Terug naar 1 enkele regering voor dit land; dit is de meest logische en de grootste besparing voor dit land !