Parkwachters lieten Diego maandag vrij op zijn geboorte-eiland Española, onderdeel van de tot Ecuador behorende Galapagoseilanden.
Volledig scherm
Parkwachters lieten Diego maandag vrij op zijn geboorte-eiland Española, onderdeel van de tot Ecuador behorende Galapagoseilanden. © AFP

Reuzenschildpad Diego redde zijn soort van uitsterven, en is nu na meer dan 40 jaar opnieuw vrij

De stokoude galapagosschildpad Diego heeft zijn soort van uitsterven bevrijd en mag nu echt genieten van zijn oude dag. De eeuweling is maandag vrijgelaten op zijn geboorte-eiland Española, onderdeel van de tot Ecuador behorende Galapagoseilanden. Hij krijgt ginds het gezelschap van veertien soortgenoten. Parkwachters brachten de tientallen kilo’s wegende reptielen vanuit Isla Santa Cruz per boot, vrachtwagen en rugzak naar hun nieuwe habitat.

9 reacties

  • Gert Van Bunderen

    4 jaar geleden
    Prachtig hoe mensen van alle landen zich inzetten voor de bescherming van deze soort.
  • Jacqueline Sels

    4 jaar geleden
    Ik heb Diego en zijn nakomelingen daar 10 jaar geleden gezien. Geweldige dieren. Elk eiland heeft zijn eigen schildpaddensoort en veel andere eigen dieren. Spijtig genoeg zijn er al een aantal uitgestorven, maar er wordt ook veel gekweekt in het schildpaddencentrum.
  • sabrina de wulf

    4 jaar geleden
    zeer mooi gebaar geniet nu van u oude dag
  • Tamzin Andersen

    4 jaar geleden
    Mooi initiatief. Zo’n reddingsoperaties zouden en zullen nog veel meer gebeuren, want veel soorten zijn bijna uitgeroeid of uitgestorven. Maar waar is er plaats genoeg en zijn er geen mensen ? Grote kunstmatige eilanden maken ?
  • Geert Van de Moortele

    4 jaar geleden
    Mooie schildpadden zijn het toch niet.