Simonne Peeters en partner Walter Van de Velde
Volledig scherm
PREMIUM
Simonne Peeters en partner Walter Van de Velde © Kristof Ghyselinck

Ida uit ‘Lili en Marleen’ (78) is bewust kinderloos gebleven: “Je kan hen niet de hele tijd naar de bomma of de opvang brengen, hé”

Showbizz“Thuis praatten we niet over ‘Lili en Marleen’. Mijn tekst kreeg ik gewoon samen met de rest.” Het is exact tien jaar geleden dat het laatste seizoen van de legendarische VTM-reeks werd gemaakt. Dat was meteen ook het slot van de carrières van Simonne ‘Ida’ Peeters (78) en schrijver Walter Van de Velde (70), die al 43 jaar lief en leed delen. “Wij slapen nooit een nacht apart, behalve als Simonne weer eens in het ziekenhuis ligt”, zegt Walter.

16 reacties

  • Kenny Torfs

    1 maand geleden
    Ik heb de serie al elk jaar opnieuw gezien, en dat zal ik blijven doen ook. Antwerpen is zo veranderd dat Lili en Marleen altijd nostalgie zal blijven voor mij.
  • Chaima Ballari

    2 jaar geleden
    Beste Vlaamse tv show ooit
  • Freddy Madou

    4 jaar geleden
    Ieder jaar gaan de DVD uit de kast en kijken we er weer naartoe, de beste serie ooit klasse en iedereen in de serie verdiend een dikke pluim, geen kinderen willen is een eigen keuze dat moet iedereen respecteren, mevrouw Vingerhoets (grapje) geniet van jullie pensioen u en uw man Walter de schrijver van Lili & Marleen.
  • Francois Jonckheere

    4 jaar geleden
    Beste serie ooit. Met een bezetting om U tegen te zeggen. Alle acteurs en actrices waren geknipt voor hun rol. Ik woonde in de Antwerpse rand maar zag zo de omgeving voor mij als er naar een plaats of straat werd verwezen. Daarenboven hielden mijn grootouders in Berchem een cafe tijdens en na de oorlog. De klandizie was precies deze uit de serie. Prachtig gewoon.
  • wim helsen

    4 jaar geleden
    Groot gelijk. Deze tijd wilt men en en en ipv of of of. Men wil kinderen maar hun leven niet aanpassen.