Adil El Arbi met zijn regiepartner Bilall Fallah op de achtergrond.
Volledig scherm
Adil El Arbi met zijn regiepartner Bilall Fallah op de achtergrond. © Getty Images for Sony Pictures

Adil El Arbi vertelt in ‘Hoe Is ’t’ over racisme: “Al mijn blanke vrienden mochten binnen, maar ik niet”

ShowbizzSam De Bruyn checkte in het programma ‘Hoe Is 't’ hoe het nog gaat met de volgers van ‘Rode Neuzen Dag’ die momenteel in quarantaine verblijven. Zo sprak hij ook met ‘Bad Boys For Life’-regisseur Adil El Arbi, die onder andere zijn mening gaf over de Black Lives Matter-beweging. 

5 reacties

  • Kevin van Goethem

    4 jaar geleden
    Heeft ooit al eens iemand zich afgevraagd waarom sommige niet binnen mogen? Al eens op een techno feestje geweest? Veel pillen, zeker weten. Maar top sfeer. Ga eens naar een r&b evenement. Altijd troubles. En altijd door dezelfde soort. Dat willen eigenaars van dancings mijden als de pest. En terecht. Iedereen wil uitgaan om te feesten. Niet om de helft van de tijd schrik te hebben.
  • Anne JACOBS

    4 jaar geleden
    In de jaren 70 werden niet-belgen in dancings niet toegelaten. In de jaren 70 ook meegemaakt in Marokko, blanken in dancings niet toegelaten, écht!
  • robi smet

    4 jaar geleden
    Er zijn ook plaatsen waar je als blanke niet binnen komt dus je moet in 2 richtingen kijken
  • Fabien Vanden Abeele

    4 jaar geleden
    Kijk , ik ben blank , blauwe ogen en blond haar , was 16 jaar en mocht ook niet binnen in discotheken!! Heeft niks met racisme te maken de portier vond mij niet conform genoeg en er waren al te veel jongens binnen in de discotheek , dit is me meer dan 100 keer overkomen , moet ik nu ook beginnen janken
  • Luc Janssens

    4 jaar geleden
    In de jaren '80 wilden wij een dancing binnengaan met een groepje van 6 mensen, allemaal blank. Ik wilde als laatste binnengaan, maar werd de toegang geweigerd. De rest mocht binnen. Als blanke kon ik geen racisme inroepen. Zo zie je maar, het overkomt iedereen. Het probleem is dat onze gekleurde medemens zich zo snel benadeeld voelt en speelt dan telkens zijn huidskleur uit.