Photo News
Volledig scherm
© Photo News

België de mist in bij advies over medisch mondmasker

Een chirurgisch mondmasker even onder de kin laten hangen, kan besmettingen in de hand werken. Dat stelt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Nochtans krijgen zorgverleners in België al wekenlang de boodschap dat het wél mag, schrijft De Morgen. De richtlijn werd al verwijderd door de Hoge Gezondheidsraad en Sciensano, maar dat is niet gecommuniceerd naar de gemeenschappen en de sector, klinkt het bij de Belgische Federatie voor Zorgkundigen (BEFEZO). 

32 reacties

  • Birgitt Willems

    4 jaar geleden
    Vandaag bij een dokter...hij liet constant zijn masker even zakken tot onder neus of zelfs kin. Nochtans blijkt dat in de neus de meeste virussen zitten
  • Pete Ta

    4 jaar geleden
    Hoe dit aan de aandacht is kunnen ontsnappen van de ‘negen’ gezondheidsministers is mij een raadsel.
  • Claudia Rosseel

    4 jaar geleden
    Ik vraag me af hoeveel besmettingen verlopen via objecten zoals mondmaskers en dergelijke. Theoretisch kan dat wel, maar hoe zit het in de praktijk?
  • Erwin VD

    4 jaar geleden
    Het is nu niet omdat er weeral een tekort is aan mondmaskers dat men eigenlijk iedereen wil ontraden om er een te dragen hé! Dit is een typisch Belgische oplossing: we hebben er te kort dus gaan we de mensen dit afraden! Paniekzaaiers die ons enkel willen permanent controleren en verarmen, dit is Belgische coronapolitiek!
  • Gil Groenewijn

    4 jaar geleden
    Ach, dit ook weer TE VER gezocht. En daar hebben de politiekers niets mee t e maken zoals hier ook in een of meer reactie(s) wordt aangehaald. Als WHO zelf hun aanbevelingen wijzigt, is dat op basis van nieuwe kennis (vooruitgaande ) omdat eigenlijk niemand veel exact over corona wist . En terloops, ik heb al langer de filters gekregen (via gemeente) ,maar in de maskers kunnen geen filters in !! Verloren geld(nog eens )